03 aug. 2021 | 14:51

Alternativa la Blue Air, Wizz Air și Tarom, anunțată: cea mai nouă companie aeriană pentru români

ACTUALITATE
Alternativa la Blue Air, Wizz Air și Tarom, anunțată: cea mai nouă companie aeriană pentru români

Românii vor avea în curând o nouă companie aeriană. Este vorba despre Hello Jets, care tocmai a primit autorizare de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR).

Hello Jets va fi lansată pe piață de către proprietarul Blue Air, Teodor Rada. Săptămâna trecută, Hello Jets a primit autorizare de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR).

De curând, o aeronava Boeing 737-500, a Blue Air, de 126 de locuri și 31 de ani vechime, a trecut în flota noii firme:

„Aeronava YR-BAG este una dintre cele de veche generatie pe care, prin programul de reînnoire a flotei, Blue Air a decis să nu o mai utilizeze, fiind o aeronavă cu costuri de întreținere mari și locuri putine, care nu are parametrii necesari unei operări profitabile pentru modelul nostru de business. Fiind practic neutilizată, am închiriat-o la Hello Jets, la un preț comparativ cu cel pentru aeronava similară pe care o avem închiriată unui operator din Africa, înca din 2019″, a declarat pentru Economica.net, Oana Petrescu, CEO Blue Air.

„Conform acordului cu Hello Jets, aceasta companie va avea un model de business orientat pe distanțe lungi și, implicit, o flotă de aeronave și destinații total diferite de cele ale Blue Air”, a mai declarat Petrescu, conform aceleiași surse.

Blue Air se va lista pe piața secundară a bursei de la Londra

Compania aeriană Blue Air se va lista pe piața secundară a bursei de la Londra, în urma unui acord cu o companie de tip SPAC.

O companie SPAC este un vehicul investițional tranzacționat public, specializat în atragerea de capital pe bursă cu scopul de a finanța o achiziție. Compania achiziționată devine publică în urma fuziunii, procesul reprezentând o alternativă la listările tradiționale.

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportați, cu un model de business Ultra – Low – Cost (ULC) și cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor.

Cu o echipă formată din peste 1.000 de profesioniști, pasionați de aviație, Blue Air are un istoric impecabil în siguranța zborului. Compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 16 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri și a zburat peste 340 milioane de kilometri.

Compania este certificată IATA Operațional Safety Audit (IOSA) de către Internațional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare și este membră cu drepturi depline IATA.