Alexa te scapă de citit povești copiilor: cum îți face viața mai ușoară și cât de bine merge

Alexa te scapă de citit povești copiilor: cum îți face viața mai ușoară și cât de bine merge

Lectura poveștilor înainte de culcare joacă un rol important în dezvoltarea emoțională a copiilor, iar asistentul virtual Alexa ți-ar putea face viața semnificativ mai ușoară dacă nu prea mai ai timp de așa ceva.

În condiții ideal, viața de părinte ar trebui să fie una foarte relaxată, în care dedici foarte mult timp copilului sau copiilor tăi. Din păcate, nu de puține ori, se întâmplă să nu fii acolo la culcare sau când micuțul tău vrea să deschidă o carte. În acest context, Amazon are o soluție destul de interesantă intitulată Reading Sidekick.

Funcția cu pricina a făcut subiectul multor speculații în ultimele luni, dar acum este în sfârșit disponibilă și o găsești integrată într-un boxă inteligentă Echo Kids, dedicată copiilor. Scopul este de a-ți ambiționa copiii să citească cu voce tare, pentru a-și îmbunătăți dicția și abilitatea de lectură.

Copiii nu trebuie decât să spună Alexa ”let`s read”, hai să citim. Din acel moment, în cazul unui număr destul de mare de cărți suportate, asistentul virtual va alterna lectura cu copilul tău. El citește o bucată, iar asistentul virtual recită partea lui. Nu contează dacă respectivele cărți sunt tipărite sau lectura se efectuează de pe o tabletă sau chiar telefon, în format digital. Partea bună este că va exista întotdeauna cineva să-ți ajute copilul, dacă nu ești acasă la momentul potrivit.

Pentru a profita de Reading Sidekick, ai nevoie de un abonament la Amazon Kids+, dar acesta vine cu acces la o serie stufoasă de cărți pentru copii. Nu mai puțin de 700 de titluri vor fi disponibile din start pentru copii între 6 și 9 ani, iar Amazon promite alte câteva sute în fiecare lună.

Tot în aceste zile, până la 2 iulie, Amazon va începe propagarea unor profile vocale asociate asistentului virtual Alexa special pentru copii. Acestea sunt intitulat sugestiv Alexa Voice Profiles for Kids. Poți defini nu mai puțin de patru pentru copilul tău și vin la pachet cu opțiuni de control parental, răspunsuri la întrebări potrivite vârstei și aptitudini Alexa specializate.

Citește și: