Albumul foto, asistat de AI: schimbarea majoră de pe telefoane

Albumul foto, asistat de AI: schimbarea majoră de pe telefoane

Un startup din Amsteram își aduce serviciul în cadrul iOS. Datorită unor integrări inteligente AI, albumul foto se simte și devine tot mai similar cu ceea ce face Google, ceea ce este un lucru destul de bun.

Ne apropiem de o generație care a crescut într-o lume în care fotografia este aproape exclusiv un mediu digital. Dar nu există nici un înlocuitor pentru printuri ingenioase sau albume foto de familie. PastBook oferă soluții de cărți foto simple, foarte interesante, dar ceea ce este cel mai interesant este modul în care compania folosește AI.

Unul dintre cele mai bune lucruri legate de deținerea unui iPhone este că acestea vin cu camere bune, AI și software. Unii dintre noi avem zeci de mii de imagini pe dispozitivele noastre, multe pe care s-ar putea să nu le mai vedem niciodată dacă nu ar fi aplicații pentru amintiri și postarea lor pe rețelele sociale.

Aplicația PastBook îți solicită o dată sau o locație și îți va sorta imaginile pentru a găsi cea mai bună potrivire. Aceasta implică identificarea duplicatelor și utilizarea viziunii computerizate pentru a determina ce imagini este posibil să fie mai plăcute. Ideea din spate constă în a transforma trecerea prin sute sau mii de fotografii, într-un efort de-un minut, iar ca rezultat, o carte de fotografii.

Albumul foto final este destul de convingător

În practică, acest lucru funcționează destul de bine. Aplicația tinde să selecteze imagini de calitate și creează colaje convingătoare. Chiar și atunci când nu merge perfect, aplicația îți permite să editezi imaginile și să schimbi aspectele colajului.

PastBook nu are cea mai robustă interfață, iar opțiunile sunt destul de rare. Acest serviciu este conceput astfel încât aproape oricine poate folosi un iPhone, așa că nu te aștepta la editare foto sau la ceva complex.

Această aplicație „gratuită” este într-adevăr doar interfața de utilizare pentru un serviciu de imprimare a cărților foto. Asta înseamnă că nu există aproape niciun motiv pentru a instala aplicația dacă nu ești interesat să comanzi unul dintre produsele tipărite ale PastBook. Compania pare să fi obținut recenzii destul de bune pentru fiecare platformă activată.

Citește și: