Adobe a oprit Flash și, odată cu el, a dat peste cap mersul trenurilor. Cum a fost posibil?

Adobe a oprit Flash și, odată cu el, a dat peste cap mersul trenurilor. Cum a fost posibil?

Adobe Flash, plug-in-ul browserului web, una dintre cele mai populare aplicații folosite pe internet, fiind instalată pe 99% din calculatoarele din întreaga lume, a dispărut.

Este vorba despre programul Adobe Flash Player, un program de tip plug-in folosit pentru animații și pentru o mai bună interactivitate pe paginile web. Acesta a fost lansat în 1996 și era folosit pentru  rularea de clipuri video sau jocuri online.

Pentru câteva persoane din China, totuși, moartea lui Flash a însemnat întârzierea la lucru, deoarece orașul Dalian din nordul Chinei își conducea sistemul feroviar pe el. Da, o cale ferată, rulată pe Flash, același lucru folosit pentru a rula „cazinouri online gratuite”.

Adobe Flash a oprit o rețea feroviară din China

Așadar, când Adobe a oprit, în cele din urmă, conținutul bazat pe Flash, a oprit această rețea feroviară din Dalian care s-a oprit timp de 20 de ore. Pe această rețea feroviară existau niște vagoane în mișcare de mai multe tone pline de ființe umane în ele.

Tehnicienii căii ferate au pus totul în funcțiune, dar și modul în care au făcut acest lucru este fascinant. Nu au schimbat sistemul de management feroviar cu o altă bază de cod sau instalare software mai modernă. În schimb, au instalat o versiune piratată de Flash care era încă operațională. Versiunea knockoff pare a fi cunoscută sub numele de „versiune fantomă”.

Acest lucru, împreună cu instalarea unei versiuni mai vechi a playerului Flash pentru a funcționa cu configurarea serverului Flash knockoff, a „rezolvat” problema, iar calea ferată a fost din nou pusă în funcțiune.

Nu este ca și cum dispariția lui Flash a fost bruscă. Se știe din 2017 că dispare și această cale ferată a reușit cumva să ignore asta, până când nu au avut absolut nicio alegere și totul s-a oprit. Și acum au făcut în așa fel încât sistemul să funcționeze din nou.

Citește și: