06 apr. 2021 | 12:21

Adio, Yahoo Answers! Ce a fost și ce ajunsese platforma de întrebări și răspunsuri lansată acum 16 ani

ACTUALITATE
Adio, Yahoo Answers! Ce a fost și ce ajunsese platforma de întrebări și răspunsuri lansată acum 16 ani

Cel mai probabil, în 2021 Yahoo Answers nu-ți mai spunea nimic așa că nu e o surpriză că serviciul se închide definitiv. Dar merită măcar o recapitulare a celor 16 ani de existență.

Yahoo Answers e o platformă de întrebări și răspunsuri (multe dintre ele extrem de bizare) lansată în 2005. De-a lungul timpului, acolo s-au adunat tot felul de întrebări – de la cum rămân femeile gravide și cum se formează copiii. De asemenea, lista subiectelor discutate acolo în cei 16 ani de existență e extrem de variată.

Cum acest serviciu a devenit irelevant în 2021, platforma se închide. Deloc surprinzător, având în vedere că puținii oameni care se mai lansau în discuții acolo veneau cu subiecte legate de conspirații și teorii nedemonstrate vreodată.

Yahoo Answers se închide definitiv pe 4 mai.

Yahoo Answers se închide

Utilizatorii, câți au mai rămas, au la dispoziție o perioadă pentru a-și salva datele personale, anunță compania. Din 20 aprilie, Yahoo Answers va intra în mod exclusiv de citire – va putea fi văzut conținutul actual, însă nu vor mai fi acceptate postări noi, iar din 4 mai se închide definitiv.

Pentru exportul datelor pe serverele Yahoo, utilizatorii au la dispoziție aproape două luni, adică până pe 30 iunie.

Platforma era absolut irelevantă în 2021, dar dacă te uiți în urmă, Yahoo Answers s-a vrut una din cele mai mari platforme de Q&A, întrebările și răspunsurile postate aici având, de multe ori, trimiteri proeminente și în cadrul motoarelor de căutare.

Yahoo, care e parte acum din gigantul telecom Verizon, și-a notificat deja utilizatorii despre aceste schimbări.

De-a lungul timpului, întrebările și răspunsurile din Yahoo Answers au constituit și surse inepuizabile de umor. În ultima vreme, însă, din cauza lacunelor de moderare, platforma a devenit gazda informațiilor false și a teoriilor conspiraționiste. Spre exemplu, la ora actuală există topicuri precum “Va rezista America 4 ani sub conducerea lui Joe Biden” sau clasicul deja “A avut Stalin dreptate întru totul?”.

Închiderea definitivă, așadar, nu reprezintă nicidecum o pierdere.  Poate pentru nostalgici și amatori de teorii ale conspirației.