Acuzații grave: Facebook va contribui la noi episoade de violență, din cauza algoritmilor săi

Acuzații grave: Facebook va contribui la noi episoade de violență, din cauza algoritmilor săi

Acuzațiile îngrijorătoare la adresa gigantului Facebook continuă să vină în cascadă. Conform unei declarații a lui Frances Haugen, fostă angajată a companiei americane, platforma va facilita alte episoade violente în lume, din cauza modului în care sunt proiectați algoritmii săi.

Frances Haugen a oferit această declarație într-un cadru cât se poate de serios, în fața Parlamentului britanic.

”Evenimentele pe care le vedem în întreaga lume, lucruri precum Myanmar și Etiopia, acestea sunt capitolele de deschidere, deoarece clasamentul bazat pe implicare face două lucruri: unu, prioritizează și amplifică conținutul extrem de diviziv și polarizant și, doi, îl concentrează”, a spus aceasta.

Facebook pune banii mai presus de siguranța oamenilor?

Nu este pentru prima dată când această fostă angajată acuză cea mai puternică platformă socială din lume de faptul că are un impact social negativ asupra utilizatorilor, permițând propagarea urii și polarizării societății.

Femeia susține că Facebook pune banii și profitul mai presus de normele de siguranță, algoritmii săi încurajând dezvoltarea urii în cadrul platformei sociale.

Conform declarațiilor fostei angajațe a lui Mark Zuckerberg, algoritmii au împins utilizatorii către extreme. ”Deci cineva din centru stânga va fi împins la stânga radicală, cineva din centru dreapta va fi împins la dreapta radicală”, a spus ea.

Potrivit presei internaționale, Facebook are prea multă încredere în algoritmii săi de moderare, care e evident că nu fac față valului de ură, discriminare și alte fenomene negative ce iau amploare în mediul online. Unii experți în securitate cibernetică sunt de părere că o soluție ar fi ca Facebook să angajeze mai mulți moderatori oameni, care să cunoască limba, cultura anumitor țări și, astfel, să fie capabili să modereze corect și imparțial conținutul publicat pe platformă, astfel încât Facebook să fie un mediu sănătos.

Reprezentanții gigantului social-media au negat deja acuzațiile legate de faptul că ar manipula algoritmii în favoarea profitului, dar rămâne de văzut ce opinie vor avea magistrații.

Citește și: