27 iul. 2021 | 17:35

Acestea sunt cele mai bune companii din lume, de anul acesta: surprize în clasament

ACTUALITATE
Acestea sunt cele mai bune companii din lume, de anul acesta: surprize în clasament

După cum probabil te așteptai, companiile din domeniul tehnologiei, mai exact Apple, Alphabet (Google) și Amazon ocupă primele trei poziții în clasamentul celor mai inovatoare 50 de companii din lume în 2021, potrivit studiului realizat de o companie de consultanță.

În clasamentul primilor zece inovatori nu sunt foarte multe surprize. Apple și Alphabet, compania mamă a Google, rămân pe primele două locuri. Dar, pe lângă cele 33 de companii prezente și anul trecut, lista din 2021 conține 12 companii care au revenit în top 50, după o absență de cel puțin un an, notează Economica.net. Există și cinci firme care sunt noi în clasament.

Toyota, creștere spectaculoasă în topul celor mai bune companii

Pozițiile următoare în clasament sunt ocupate de Microsoft și Tesla, în urcare cu șase poziții, urmate de Samsung și IBM. Compania chineză Huawei a ajuns pe locul opt, de pe șase anul trecut, iar pe poziția a noua se găsește compania Sony, potrivit studiului realizat de compania de consultanță Boston Consulting Group (BCG).

Pfizer este una dintre cele patru companii producătoare de vaccinuri anti Covid-19 care reușește să revină în clasament și o face direct pe locul zece. Johnson & Johnson se află pe locul 20 (în urcare de pe locul 26), Moderna reușește să pătrundă pentru prima oară în clasament, pe locul 42, iar AstraZeneca pe locul 49, tot ca new entry.

În clasamentul general, într-o industrie complet diferită, Toyota a ocupat locul 21 pe lista din acest an, în urcare cu 20 de locuri față de clasamentul din anul precedent. Acest salt masiv poate fi explicat de recenta investiție de patru sute de milioane de dolari într-o companie care urmează să construiască mașini electrice zburătoare.

În funcție de industrie, cele mai inovatoare companii sunt cele tehnologice și cele de bunuri de larg consum și servicii, fiecare cu o cotă de 32%, urmate apoi de industria de Healthcare (20%), Transport și Energie (12%), și Telecomunicații (4%).