Aceste produse Microsoft sunt tot ce-ți trebuie pentru a lucra de acasă: cum profită compania de pandemie

Aceste produse Microsoft sunt tot ce-ți trebuie pentru a lucra de acasă: cum profită compania de pandemie

Pandemia a arătat că nu e nevoie să mergi zilnic la birou pentru a-ți face treaba. Microsoft, la fel ca alte companii, profită din plin de cererea mare pentru dispozitive care să ajute la activitățile remote.

Pandemia a crescut puternic cererea pentru dispozitive care să te ajute să stai în ședințe cu colegii și șefii de la distanță, dar și să iei parte la diverse conferințe. Criza sanitară a arătat că nu e nevoie să fii zilnic la birou, că productivitatea poate fi aceeași, iar noile tehnologii te pot ajuta să lucrezi oricând și de oriunde.

E drept că singurul lucru pe care nu-l pot înlocui e socializarea față în față.

Microsoft știe asta și a anunțat, în sfârșit, camera web și o boxă care funcționează cu USB-C, care să te ajute să lucrezi de oriunde. Iată despre ce e vorba.

Kitul Microsoft pentru munca de acasă

E vorba de o cameră web, despre care se vorbește de ani de zile, și pe care Microsoft a botezat-o acum Modern Webcam. Oferă calitate 1080p și poate fi comandată din luna iunie la prețul de 70 de dolari, scrie The Verge.

Camera filmează la 30 de cadre pe secundă, se conectează prin USB-A, nu prin mufă de tip de USB-C. E creată special pentru cursurile online sau pentru angajații care lucrează de acasă și care-și doresc o imagine mai mult decât decentă. Are un mic declanșator și un indicator LED, care te avertizează când e pornită.

De asemenea, Microsoft vine și cu o boză de birou, de mărimea unui toc de ochelari, care are pe suprafață câteva butoane: e vorba de on/off, butoane de volum, dar și un buton prin care-ți activezi sau dezactivezi microfonul. Conexiunea e cu mufă de tip USB-C.

Pe el găsești și un buton care-ți arată că e special creat pentru Microsoft Teams, soluția de teleconferințe a companiei. Microfonul e unidirecțional, are funcție de anulare a zgomotului din fundal și, în principiu, cam tot ce-ți trebuie. De remarcat că acest kit e util dacă nu vrei să ai căști cu microfon pe care să le ții pe cap. Cei din jurul tău pot auzi, așadar, ce vorbesc interlocutorii tăi, dar dacă lucrezi de acasă, asta n-ar trebui să fie o problemă.

Boxa cu microfon integrat va costa 100 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: