10 mai 2021 | 18:00

Aceste camere din picturi celebre sunt aduse la viață prin imagini generate de computer

ACTUALITATE
Aceste camere din picturi celebre sunt aduse la viață prin imagini generate de computer

Camerele din picturi celebre nu numai că oferă o perspectivă asupra vieții și imaginației artistului care le-a creat, dar sunt și o fereastră către trecut.

De la umilul dormitor al lui Van Gogh din Camera din Arles, din 1888, până la pictura colorată a lui Pop L Royten Lichtenstein, cu picturi odihnitoare din 1991, fiecare operă de artă iconică oferă pasionaților de artă sau de design interior o idee despre tendințele de decorare ale perioadei respective. Pentru clientul lor Home Advisor, agenția de creație NeoMam din Marea Britanie reimaginează aceste interioare din picturi, ca și cum ar fi camere din viața reală.

Aceste picturi clasice sunt recreate „modern”

„Picturile de interioare istorice sunt imagini hibride fascinante – la jumătatea distanței dintre lucrarea provenită din imaginația unui mare artist și un document al trecutului”, explică NeoMam. „Acest lucru ne-a făcut să ne gândim, cum arătau în lumea reală aceste decoruri casnice din picturi celebre”.

Cele șase camere prezentate din colecție dau viață picturilor celebre din ultimii două sute de ani, prin tehnologia CG. Pentru a crea interpretări realiste, echipa a colaborat cu cercetătorul specialist Charlie Ashton, editorul general Jonathan Addy, artistul și designerul interior CG Andrey Barinov și directorul de artă Povilas Daknys.

Sala de mese a lui Wassily Kandinsky este reinventată cu o paletă de culori interesantă, dar este încă plină de texturi și forme care îți aduc aminte de pictura originală, imaginea creată fiind atât de realistă.

Poți afla mai multe despre aceste creații pe site-ul Home Advisor.

Este fascinant să admiri o operă de artă a marilor clasici, însă este interesant să vezi și o imagine creată după piesa orginală. Te face să îți lași imaginația să zboare și să te ducă cu mintea în acele vremuri, în acele încăperi și la ce simțeau artiștii când le pictau cu atât de multă măiestrie.