Acest instrument de inteligență artificială îți poate aduce la viață rudele decedate. Modalitatea prin care face asta e cel puțin bizară

Acest instrument de inteligență artificială îți poate aduce la viață rudele decedate. Modalitatea prin care face asta e cel puțin bizară

Uneori, când ni se face dor de cei dragi care nu mai sunt printre noi, ne mai aruncăm câte-o privire pe vechile fotografii și rememorăm întâmplări cu dragii noștri bunici sau unchi. Dar nu ar fi dubios ca aceste fotografii să se miște? Acum, printr-un instrument de inteligență artificială se poate să te reconectezi cu cei dragi care nu mai sunt.

Oricât de ciudat ar suna, o platformă de genealogie online a dezvoltat un instrument de inteligență artificială care îți permite să animezi fotografii de familie vechi.

Site-ul de genealogie MyHeritage a introdus un instrument numit “Deep Nostalgia” care utilizează tehnologia inteligenței artificiale pentru a anima fotografii vechi ale rudelor moarte… sau vii.

Acest instrument de inteligență artificială este fascinant și bizar în același timp

De exemplu, iată rezultatele caudate a ceea ce s-a întâmplat când s-a folosit instrumental AI pe o față pe care s-ar putea să o recunoști – președintele american cu numărul 16, Abe Lincoln:

Instrumentul de inteligență artificială pe care Deep Nostalgia îl folosește pentru a obține aceste animații este un pic asemănător cu cele utilizate în Deep Fakes.

După ce încarci fotografia pe MyHeritage, aceasta este apoi procesată prin Deep Nostalgia și animată pe baza unui set de gesturi și mișcări înregistrate anterior de un model.

Și, da, poți anima simultan mai multe fețe într-o fotografie. Mai jos, poți să-i vezi într-o fotografie animată pe cei din legendarul grup The Beatles:

Mai știi celebra fotografie a lui Einstein, cu limba scoasă? Nici ea n-a scăpat de trecerea prin instrumentul Deep Nostalgia:

„Unii oameni adoră caracteristica Deep Nostalgia și o consideră magică”, afirmă MyHeritage pe pagina de web Deep Nostalgia, „în timp ce alții o consideră înfiorătoare și nu le place. Într-adevăr, rezultatele pot fi controversate și este greu să rămâi indiferent față de această tehnologie”.

Așadar, deși este ușor să ne amuzăm de acest instrument, este, fără îndoială, o aplicație fascinantă și convingătoare a inteligenței artificiale. Ca să nu mai vorbim că poate permite multor oameni să se reconecteze la cei dragi trecuți de mult în neființă, prin tehnologie, ceea ce este fantastic.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: