22 iul. 2021 | 10:35

Acest artist taiwanez creează sculpturi futuriste din lemn: efectul special pe care-l folosește

ACTUALITATE
Acest artist taiwanez creează sculpturi futuriste din lemn: efectul special pe care-l folosește

Sculptorul taiwanez Hsu Tung Han este un maestru al îmbinării vechiului cu noul. Folosind metode tradiționale, sculpturile sale contemporane din lemn sunt insuflate cu un spirit futurist, datorită efectului de „erori pixelate”, care pătrund în fiecare piesă. El este artistul care îmbină modernul cu clasicul și creează sculpturi futuriste din lemn.

Lucrând cu lemn de nuc, tec și lemn de ceară african, Han își realizeză personajele monocromatice cu un efect deosebit. Cu unele blocuri proeminente și altele “scufundate”, el este capabil să creeze adevărate opere de artă. Stilul individualist și original al lui Han îi aduce o mare apreciere, în rândul celor care apreciază arta.

Aceste sculpturi futuriste din lemn îmbină modernul cu clasicul

Interacțiunea dintre elementul esențial al ființei umane, cum ar fi ADN-ul și pixelarea figurilor, prezintă tensiunea multidimensională dintre om și tehnologia însăși. O nouă perspectivă, a unui artist desăvârșit. Lucrările artistului taiwanez Hsu Tung Han sunt extrem de importante în ceea ce privește această materialitate. Ca un puzzle care leagă două lumi, aceste sculpturi sunt realizate dintr-o singură bucată de lemn în procesul de pixelare. Într-o singură piesă, pune sub semnul întrebării timpul, întreruperea, lucrul manual, natura, atracția digitală și ființele umane.

De-a lungul anilor, sculpturile lui Han au continuat să câștige complexitate. Noua sa piesă de prindere de baseball nu face excepție. Fiecare piesă a uniformei și echipamentului jucătorului de baseball este redată în detaliu, de la gambierele sale până la masca jucătorului. Efectul pixelat insuflă sculpturii un dinamism care se potrivește bine subiectului. Pixelările aproape imită mișcarea, făcând privitorul aproape capabil să își imagineze că acțiunea se petrece chiar în fața lui.

Pe lângă figurile umane, Han a creat, de asemenea, câteva sculpturi cu animale. Șahul este în prim-plan, cu un aspect elegant al unui cal puternic și un cavaler, de pe o tablă de șah. Han arată în mod expert puterea brută a animalului, sculptându-i cu atenție fața musculară, în timp ce blocurile pixelate par să plutească departe de structură.

Mai jos poți vedea câteva dintre incredibilele sculpturi din lemn ale lui Han, iar aici poți vizualiza mai multe opere de artă ale sale.