02 mart. 2021 | 17:37

Această imagine bizară a fost surprinsă de roverul Perseverance pe Marte. Ce spune NASA despre fotografie

ACTUALITATE
Această imagine bizară a fost surprinsă de roverul Perseverance pe Marte. Ce spune NASA despre fotografie

NASA s-a lansat în următoarea sa aventură interesantă pe suprafața marțiană. Și, din fericire pentru noi, agenția spațială ne permite să fim și noi martori la această aventură.

La începutul acestei săptămâni, NASA a dezvăluit o uimitoare panoramă de înaltă rezoluție pe care o poți vedea chiar aici, realizată de camera Mastcam-Z a roverului Perseverance, lansată spre publicul larg de către inginerii de la Jet Propulsion Lab din agenția din Pasadena, California.

Stânca s-a format probabil de-a lungul a nenumărați ani de vânturi dure care au lovit craterul

Imaginea prezintă o cantitate incredibilă de detalii. Mai mult, îți permite să arunci o privire fără precedent asupra craterului Jezero din jur. Aceasta este o regiune de pe Marte despre care se suspectează că este o deltă antică a unui râu uscat.

Printre nenumăratele roci, oamenii de știință au observat un lucru destul de ciudat. O piatră întunecată, neobișnuit de înaltă iese în evidență în peisajul stâncos. Datorită formei sale asemănătoare unui mamifer acvatic, echipa a poreclit-o deja „Harbour Seal Rock”, potrivit investigatorului principal Mastcam-Z Jim Bell, conform Space.com.

Panorama a arătat, de asemenea, o zonă în apropierea roverului, unde praful a fost suflat de manevra roverului Perseverance, o etapă de coborâre cu racheta pe care roverul a folosit-o pentru a aluneca ușor pe suprafața planetei Marte, când a aterizat pe 18 februarie.

Mai multe imagini de pe Marte vor fi dezvăluite de NASA

Din fericire, vom vedea în curând o privire și mai atentă asupra împrejurimilor de pe Marte pe care le va face roverul Perseverance. Odată ce roverul trece la un software optimizat pentru suprafață, un proces de patru zile care a început deja, roverul va permite panorame de trei ori mai clare.

Cei de la NASA sunt foarte mândri de performanța atinsă de roverul Perseverance pe planeta Marte. Din acest motiv, au început să publice mai multe clipuri impresionante în mediul online.

Dacă ești fascinant de eforturile NASA din ultimii ani legate de explorarea planetei Marte, ar fi bine să urmărești performanța agenției spațiale pe toate rețelele sociale. O serie importantă de clipuri au ajuns în spațiul online legate de roverul Perseverance și aterizarea sa pe planeta Marte.