Această funcție de la Google pe care te-ai bazat până acum nu va mai exista de astăzi. Ce trebuie să faci ca să nu pierzi tot

Această funcție de la Google pe care te-ai bazat până acum nu va mai exista de astăzi. Ce trebuie să faci ca să nu pierzi tot

Ne place sau nu, momentul este aproape aici: Google Photos își încheie spațiul de stocare gratuit nelimitat pe 1 iunie. Adică astăzi.

De azi, orice fotografie pe care o încarci (inclusiv imaginile comprimate „storage saver”) se calculează pentru limita de stocare Google Drive, cu excepția cazului în care provine de la un telefon Pixel.

Dacă ai nevoie de mai mult spațiu, va trebui să plătești pentru planurile Google One care încep de la doi dolari pe lună pentru 100 GB spațiu pe unitate și se ridică la 2 TB pentru zece dolari pe lună.

Google Photos își încheie spațiul de stocare gratuit

Toate fotografiile pe care le încarci înainte de 1 iunie nu vor fi luate în considerare pentru această limită, așa că vei dori să obții o ultimă copie de rezervă, dacă poți. De asemenea, Google a facilitat ștergerea fotografiilor nedorite printr-un instrument care găsește instantanee neclare, capturi de ecran și alte elemente pe care le poți elimina de obicei.

Google a explicat mișcarea din noiembrie anul trecut ca un pas necesar pentru a „ține pasul” cu cererea de stocare. Nu se aștepta ca 80% dintre utilizatorii de fotografii să atingă limita timp de încă trei ani, deși este mai mult o problemă pentru persoanele al căror spațiu liber pe Drive a fost deja încărcat cu alt conținut.

Nu ești complet blocat dacă te bazezi pe Google Photos ca o copie de rezervă pentru biblioteca ta de imagini. Dacă ai nevoie de un serviciu gratuit, poți utiliza nivelurile gratuite pentru servicii precum Dropbox sau Flickr, dacă ai o colecție modestă.

De asemenea, există o șansă reală că un alt serviciu cu plată pe care îl utilizezi să poată oferi propriul spațiu de stocare în cloud. Un abonament Amazon Prime, spre exemplu, oferă stocare gratuită nelimitată de fotografii (plus 5 GB video), în timp ce un abonament Microsoft 365 oferă un TB spațiu OneDrive de persoană. Mai mult, ICloud de la Apple te poate ajuta, de asemenea, dacă ești utilizator iOS sau Mac, deși este mai mult un serviciu de sincronizare decât stocare completă.