Această companie de telefoane a încetat să mai producă smartphone-uri. Cum te va afecta acest lucru

Această companie de telefoane a încetat să mai producă smartphone-uri. Cum te va afecta acest lucru

Producătorul coreean LG a anunțat încă din luna aprilie că va înceta producția de telefoane. Acum, a făcut un pas important spre închiderea diviziei sale de telefoane. Efectiv, a oprit producţia dispozitivelor mobile.

La începutul lunii aprilie, LG confirma zvonurile şi anunţa oficial că va ieşi de pe piaţa telefoanelor mobile. Acum, la mai puţin de două luni distanţă, compania coreeană deja a încetat să mai producă smartphone-uri.

LG va înceta să mai producă telefoane

Conform Asia Business Daily, citat de Adevărul, 31 mai a fost ultima zi în care LG a mai produs telefoane. Fabrica în care LG şi-a construit cea mai mare parte a dispozitivelor mobile, localizată în Vietnam, va fi reprofilată şi va produce aparate de uz casnic, o altă nişă pe care compania coreeană activează.

Compania LG încă nu este ieşită complet din piaţa telefoanelor mobile. Va mai activa până în momentul în care contractele actuale vor ajunge la final. Ieşirea LG de pe piaţa smartphone-urilor a fost o decizie pe care piaţa o anticipa deja de multă vreme.

Acest lucru pentru că, vreme de foarte mulţi ani, divizia de telefoane a LG a funcţionat pe pierdere. Nu reușea să concureze cu Samsung şi cu producătorii chinezi.

Chiar dacă nu s-au mai vândut la fel de bine ca pe vremuri, telefoanele LG au existat totuși în piață și au avut o serie stufoasă de utilizatori. Mulți dintre ei, după ce au fost supărați că nu vor mai exista telefoane noi ale sud-coreenilor, s-au îngrijorat în legătură cu viitorul gadgeturilor lor existente. Nu de alta, dar multe dintre terminalele LG lansate în ultimii ani nu au fost deloc ieftine.

Cu toate acestea, în cazul în care ești utilizator al unui telefon premium de la LG, te vei bucura să afli că vei avea parte de trei ani de actualizări de Android. Până la expirarea termenului menționat mai sus, va exista o divizie în cadrul companiei sud-coreene care se va ocupa de acest subiect, chiar dacă LG iese din această afacere cu telefoane mobile.

Citește și: