Ce se întâmplă cu telefonul tău Android, după ce LG a decis să ”stingă becul”

Ce se întâmplă cu telefonul tău Android, după ce LG a decis să ”stingă becul”

La scurt timp după anunțul LG de a se retrage din piața producătorilor de mobile, utilizatorii telefoanelor companiei s-au îngrijorat. Din fericire, există o veste bună.

Chiar dacă nu s-au mai vândut la fel de bine ca pe vremuri, telefoanele LG au existat totuși în piață și au avut o serie stufoasă de utilizatori. Mulți dintre ei, după ce au fost supărați că nu vor mai exista telefoane noi ale sud-coreenilor, s-au îngrijorat în legătură cu viitorul gadgeturilor lor existente. Nu de alta, dar multe dintre terminalele LG lansate în ultimii ani nu au fost deloc ieftine.

În cazul în care ești utilizator al unui telefon premium de la LG, te vei bucura să afli că vei avea parte de trei ani de actualizări de Android. Până la expirarea termenului menționat mai sus, va exista o divizie în cadrul companiei sud-coreene care se va ocupa de acest subiect, chiar dacă LG iese din această afacere cu telefoane mobile.

Anunțul a fost făcut prin intermediului unui comunicat de presă scurt și la subiect. ”Actulizarea la cele trei versiuni garantate se va aplica la terminalele premium de la LG lansate în 2019 sau mai noi (seria G, seria V, Velvet, Wing), în timp ce anumite modele lansate în 2020, precum LG Stylo și cele din seria K vor beneficia de două actualizări ale sistemului de operare.”

În mod previzibil, acest anunț nu vine ca o veste bună pentru toți cei care și-au cumpărat un smartphone LG în ultimii ani, dar dacă ai deja un terminal din seria Wing sau G, poți totuși să te bucuri de faptul că nu trebuie să-l arunci la coș și nici nu te expui la riscuri inutile dacă decizi să-l folosești în continuare. În final, funcționalitatea terminalului tău cu Android este mai dependentă de serviciile Google, decât de cele ale LG, iar acelea nu pleacă nicăieri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: