Această cască inteligentă pentru bicicliști îți va face vara mai frumoasă și este foarte utilă în trafic

Această cască inteligentă pentru bicicliști îți va face vara mai frumoasă și este foarte utilă în trafic

Conform statisticilor, 40 de mii de bicicliști mor annual la nivel global din cauza accidentelor din trafic. Și în România sunt implicați des în astfel de accidente, din varii motive. Acum, a apărut o potențială soluție pentru această problemă. O cască inteligentă care să protejeze mai bine bicicliștii în trafic.

Această cască smart poate salva vieți

LIVALL a prezentat o cască inteligentă pentru bicicliști, EVO21, cu LED-uri pe aproape toată suprafața și poate semnaliza schimbarea direcției, notează Mediafax. De asemenea, are și un sistem prin care poate detecta o căzătură. Astfel, dacă posesorul nu oprește în 90 de secunde notificarea de pe telefon, va fi transmis un mesaj cu locația către o persoană de contact.

Mi se pare foarte utilă pentru oraș dar și pentru tur în exterior. Inovația cu GPS-ul în caz de impact și cu transmiterea unui mesaj în caz de urgență este și la motociclete, la căștile moto. Ar trebui să folosească cât mai mulți oameni această cască smart sau un tip de cască asemănător în oraș și nu numai”, spune Marius Petrache, multiplu campion național la ciclism, citat de aceeași sursă.

Casca poate fi utilizată, de asemenea, și pentru cei care merg cu trotineta electrică. Pe stradă, oricât ai fi tu de responsabil, siguranța ta nu depinde doar de tine, ci și de ceilalți participanți la trafic.

Și pentru că am menționat și siguranța pe motociclete, aceasta este o cască inteligentă pentru motocicliști.

Cu privire la funcționalitatea efectivă a produsului pe care îl poți comanda, Skully AR-1 integrează un computer de bord puternic și un sistem eficient prin care vezi tot în jurul tău printr-un sistem retrovizor, inclusiv punctele moarte.

În rest, comunică cu smartphone-ul din buzunar pentru a reda muzică, a afișa detalii de navigație GPS și pentru a purta conversații prin telefon. Pentru a-ți fi livrată, casca trebuie comandată de pe website-ul producătorului.

 

Citește și: