Skully AR-1 este cea mai inteligentă cască pentru motocicliști

După o perioadă mai lungă de un an în care s-a lucrat la acest proiect inovativ, tocmai s-au livrat primele exemplare de Skully AR-1.

S-a lucrat foarte mult timp la ea, dar cea mai deșteaptă cască din lume își justifică pe deplin prezența în arsenalul vostru de gadgeturi. Mai ales dacă aveți o pasiune pentru tehnologie și vă clasificați ca fiind și utilizator de smartphone, Skully AR-1 este cu atât mai impresionantă. Gândiți-vă doar la faptul că este fructul unui proiect care există din pasiunea pentru siguranța motocicliștilor.

Marcus Weller, inițatorul conceptului, în urmă cu câțiva s-a accidentat foarte grav deplasându-se cu motocicleta prin Barcelona. El a intrat în spatele unei mașini aflate în deplasare din cauza faptului că, pentru o clipă, și-a luat privirea de la drum pentru a observa mai atent un semn de circulație pe lângă care tocmai trecuse. De la respectivul accident, nu a trecut mult timp până când a visat soluția perfectă pentru prevenirea situației în care s-a aflat anterior.

,,Era precum un vis inspirat din acea experiență. Diferența importantă între momente era însă că, de această dată, nu mă uitam după semne de circulație, încercând să-mi dau seama către ce mă întrept, pentru că aveam aceste hărți GPS ce pluteau în fața mea precum o hologramă. Merg pe drum și pentru că mă uit în față văd mașina cum frânează, o ocolesc și nu mă implic în nici un accident. Asta m-a trezit brusc din somn, m-am ridicat din pat și mi s-a făcut pielea găinii. Atunci am realiza ,,Asta va salva viețile oamenilor.”” Astfel a detaliat Marcus Weller povestea creației căștii revoluționare.

Revenind însă la funcționalitatea efectivă a produsului pe care îl puteți comanda, Skully AR-1 integrează un computer de bord puternic și un sistem eficient prin care vedeți tot în jurul vostru printr-un sistem retrovizor, inclusiv punctele moarte. În rest, comunică cu smartphone-ul din buzunar pentru a reda muzică, a afișa detalii de navigație GPS și pentru a purta conversații prin telefon. Pentru a vă fi livrată până în Crăciun, casca trebuie comandată de pe website-ul producătorului.

Alexandru Puiu
15:36 14.11.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video