2021 a fost anul în care streamingul a apăsat pe butonul de play cultural: un an important pentru serviciile video online

2021 a fost anul în care streamingul a apăsat pe butonul de play cultural: un an important pentru serviciile video online

Spre surprinderea nimănui, 2020 a fost un an excepțional pentru streamingul nostru cel de toate zilele. Cu oamenii închiși în casă anul trecut, serviciile de streaming au înregistrat milioane de noi abonați.

Netflix a atras 16 milioane de clienți în doar trei luni. Prima parte a anului 2021 a continuat această tendință, dar pe măsură ce anul se apropie de sfârșit, se pare că această creștere încetinește. Acest lucru sugerează că, pe măsură ce restricțiile se relaxează în întreaga lume, oamenii ar putea reveni la normele pre-pandemice.

Dar, în general, 2021 a fost un an destul de mare pentru streaming. Netflix are acum 214 milioane de abonați la nivel mondial, iar servicii precum Disney+ și HBO Max au atras clienții cu seriale și filme exclusive.

De asemenea, platformele din SUA, precum Peacock, s-au extins la nivel international. Titlurile exclusive pentru streaming, cum ar fi Squid Game și WandaVision, au devenit parte din peisajul cultural. Un an lent sau nu, este clar că așa ne uităm cei mai mulți dintre noi la filme și seriale acum.

Streamingul, vedeta anului 2021

Netflix continuă să domine. Netflix este liderul incontestabil în streaming, cu peste 214 milioane de abonați în întreaga lume. Sigur, s-a confruntat cu câteva provocări din partea rivalilor precum Disney+ și Amazon Prime, dar Netflix este încă puternic. O parte din aceasta se datorează strategiei companiei de a investi în conținut original pe care nu îl poți obține nicăieri altundeva, cum ar fi Stranger Things și The Crown.

Și, desigur, există Squid Game, care este, fără îndoială, serialul TV numărul unu al anului. Netflix a spus că aproximativ 142 de milioane de gospodării s-au uitat la serialul în limba coreeană, făcându-l cel mai vizionat serial nou din istoria Netflix. Există, de asemenea, recent lansatul Red Notice, care a devenit cel mai vizionat film al serviciului de streaming în primele 28 de zile de la lansare, cu aproximativ 328,8 milioane de ore de vizionare în acel interval de timp. Acesta depășește recordul anterior deținut de Bird Box, care a avut 282 de milioane de ore de vizionare în 2018.

Lucrurile nu par să încetinească pentru Netflix. A semnat contracte pe mai mulți ani cu nume mari precum Kevin Hart și Steven Spielberg, are drepturi exclusive pentru filmele de animație Universal și a achiziționat drepturile pentru întregul catalog al lui Roald Dahl.

Citește și: