2.400 de dolari ca să stai departe de orice ecran 24 de ore. Poți renunța la telefon pentru o zi?

2.400 de dolari ca să stai departe de orice ecran 24 de ore. Poți renunța la telefon pentru o zi?

Pune telefonul deoparte timp de o oră. Sau, mai bine, fă asta timp de 24 de ore. S-ar putea să câștigi 2.400 de dolari din asta. Iată cum.

Reviews.org, o companie care testează servicii și produse pentru casă, organizează o provocare de detoxifiere digitală de 24 de ore. Își vor plăti concurenții aleși 2400 de dolari dacă supraviețuiesc o zi întreagă fără a accesa telefonul.

„Dacă ai dorința de a renunța la dispozitivele tale pentru o zi, dar totuși ești motivat doar dacă ești plătit pentru asta, aceasta este oportunitatea perfectă pentru tine”, a scris compania pe site-ul său web, unde aspiranții de detoxifiere digitală pot intra să aplice.

Reviews.org i-a mai întrebat pe potențialii solicitanți următorul lucru: „Ai dorit întotdeauna să câștigi competiții precum American Ninja Warrior, dar ai fost prea ocupat încercând să învingi în Mario Kart și Mortal Kombat? Sau știi puțin prea multe despre vechile tale cunoștințe din social media?”.

Potrivit companiei, candidatul ideal este cineva care este „cu siguranță în mijlocul tehnologiei” și este în fața unei provocări. Și, deși ar putea părea ușor să ai o detoxifiere de tehnologie pentru o zi, provocarea este puțin mai complicată.

Nu este atât de ușor pe cât pare să-ți lași deoparte telefonul

Cei selectați pentru provocare nu vor trebui doar să-și lase telefoanele pentru o zi, dar și televizorul, jocurile, computerele, ceasurile inteligente și dispozitivele inteligente de acasă.

Compania precizează că poți să-ți folosești cuptorul cu microunde.

Participanții vor primi seifuri pentru a-și păstra aparatele electronice timp de 24 de ore, împreună cu un card cadou Amazon de 200 de dolari pentru a pune la punct un „kit de supraviețuire” fără tehnologie, a scris compania.

Unele sugestii de kit de supraviețuire de la Reviews.org includ o mașină de scris pentru înlocuirea computerelor, hârtie de scris pentru înlocuirea textelor și vopsele și pensule pentru a înlocui “arta plastică” a selfie-ului.

Concurenții vor trebui să ofere feedback despre experiență după finalizarea provocării – dar vor face acest lucru în timp ce dețin râvnitul titlu „2021 Digital Detox Challenger”.

Provocarea companiei vine într-un moment în care „timpul dedicat ecranului” a căpătat un nou sens.

Pandemia a forțat mulți oameni să lucreze de la distanță și studenții să studieze online, ceea ce face ca ecranele să fie mai necesare decât oricând.

Potrivit unui raport din 2019 realizat de organizația non-profit Common Sense Media, adolescenții din SUA petreceau în medie mai mult de șapte ore pe zi pe dispozitive doar pentru divertisment.

„Avem sentimentul că avem nevoie de o pauză”, a scris Reviews.org.

Pentru a aplica acest lucru, compania solicită câteva informații personale și o scrisoare de o sută de cuvinte despre motivul pentru care vrei să participi la provocare. Aplicațiile vor fi deschise până pe 26 martie, iar câștigătorii vor fi anunțați pe pagina YouTube a companiei pe 29 martie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: