Windows 10 vine cu un nou update, dar nu toată lumea se bucură

Windows 10 vine cu un nou update, dar nu toată lumea se bucură
Ciprian Ioana
Ciprian Ioana
15:40 01.06.2020

Microsoft nu are experiențe recente plăcute cu update-urile pe care le-a adus la Windows 10. Și nici cel din mai nu vine să bucurea pe toată lumea, dar compania măcar și-a luat unele măsuri.

Microsoft tocmai ce a lansat primul update major al anului – versiunea mai 2020. Dar nu e motiv de bucurie pentru toată lumea și, deși deocamdată nu au apărut probleme majore, câțiva utilizatori nu se aruncă să accepte update-ul deocamdată. Iar informații în acest sens a oferit chiar și Microsoft.

Important de spus că update-ul funcționează foarte bine pe unele dispozitive. Pe altele, însă, sunt probleme, iar în cazul altora, Microsoft a decis să ascundă update-ul deocamdată.

Noul update de Windows 10 nu e, deocamdată, pentru toată lumea

Una dintre probleme apare la cei care au laptopuri echipate cu soluții de accelerare grafică Nvidia de generație mai veche. Microsoft atenționează încă de la începutul procesului de instalare că dacă ai un driver mai vechi de versiunea 358.00, atunci s-ar putea să apară probleme. Doar că americanii au fost precauți de această dată.

Actualizarea automată a fost oprită pentru configurațiile de acest fel, tocmai pentru a nu apărea problemele.

Alte probleme ar mai fi cu funcția Bluetooth. Problema e cu suportul Bluetooth pentru configurații echipate cu chip-uri Bluetooth furnizate de Realtek. Astfel, conectarea simultană a mai mult de un dispozitiv Bluetooth nu este posibilă. Problema este confirmată de Microsoft și va fi remediată cu o actualizare viitoare a driverelor Realtek.

Windows nu are o istorie recentă plăcută cu update-urile cu care a venit. În februarie, update-ul le-a șters unor utilizatori contul de Windows și l-a înlocuit cu unul temporar. Asta înseamnă că setările meniului Start reveneau la modul implicit, iar fișierele de pe desktop sunt șterse.  În majoritatea cazurilor, fișierele nu au fost totuși șterse. Utilizatorii erau conectați la un cont temporar pe durata instalării update-ului, însă acesta nu revenea la normal după finalizare.

Fișierele au fost mutate, de fapt, într-un nou folder.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI