Noul update Windows 10 dezamăgește din nou: de ce trebuie să ai grijă la fișiere șterse

Noul update Windows 10 dezamăgește din nou: de ce trebuie să ai grijă la fișiere șterse

Deși Microsoft își îndeamnă toți utilizatorii să treacă la Windows 10, această versiune a sistemului de operare încă are câteva probleme.

Odată cu KB4532693, patch-ul de securitate oferi de Microsoft pe 11 februarie pentru cea mai nouă versiune a sistemului său de operare, tot mai mulți utilizatori au raportat probleme. Și anume, șterge fișiere din computere. Utilizatorii care au instalat update-ul spun că anumite fișiere de pe desktop și din meniul Start au dispărut complet.

De fapt, noul update le șterge utilizatorilor contul de Windows și îl înlocuiește cu unul temporar. Asta înseamnă că setările meniului Start revin la modul implicit, iar fișierele de pe desktop sunt șterse.

În majoritatea cazurilor, fișierele nu sunt totuși șterse. Utilizatorii sunt conectați la un cont temporar pe durata instalării update-ului, însă acesta nu revine la normal după finalizare. Fișierele sunt mutate, de fapt, într-un nou folder.

Noul update pentru Windows 10 dă bătăi de cap utilizatorilor

Totuși, mulți utilizatori spun că nicio soluție n-a funcționat pentru recuperarea fișierelor șterse în proces. N-au ajuns la rezutlatul dorit nici după ce au dezinstalat update-ul și nici după revenirea la setările din fabrică pe dispozitivele afectate. Nici opțiunea Windows Recovery, care permite computerului să revină la o versiune anterioară, nu a funcționat pentru unii utilizatori care au încercat să-și recupereze fișierele.

Microsoft știe de problemă și a retras update-ul KB4532693. Echipa de asistență spune că a reușit să rezolve problema pe dispozitivele afectate prin crearea unui cont de utilizator nou și transferul manual al datelor din contul de utilizator temporar la cel nou.

Actualizările pentru Windows 10 au mai adus câteva probleme utilizatorilor. La începutul lunii februarie, mai mulți utilizatori s-au plâns că bara de căutare nu mai funcționează. Astfel, atunci când tastau numele unui fișier în bara de căutare, sistemul nu afișa nimic, iar utilizatorii primeau doar un ecran negru.

Citește și:
Sursa: techradar