WhatsApp primește, în sfârșit, dark mode pe Android și iOS: cum poți activa funcția

WhatsApp primește, în sfârșit, dark mode pe Android și iOS: cum poți activa funcția

După o perioadă destul de lungă de așteptare, utilizatorii primesc, în sfârșit, dark mode pe aplicația de mesagerie WhatsApp.

După Messenger și Instagram, Facebook aduce platforma de mesagerie „în rândul lumii” și pune la dispoziție o temă întunecată pentru utilizatori. În urma mai multor luni de testare beta, cei care folosesc aplicația, pot activa acum oficial funcția, atât pe telefoanele cu Android, cât și pe cele cu iOS.

Partea interesantă e că acest dark mode nu vine, de fapt, cu un fundal negru. „În timpul testării, am constatat că o combinare a unui negru pur cu o culoare albă creează un contrast ridicat care poate duce la oboseala ochilor”, a declarat un purtător de cuvânt al WhatsApp, în ceea ce privește dark mode.

Astfel, utilizatorii Android vor primi un fundal „special” de culoare gri, alăturat unei nuanțe nu atât de puternice de alb. Potrivit companiei, această temă întunecată va reduce atât luminozitatea ecranului, cât și reflexiile și va îmbunătăți contrastul și lizibilitatea de pe ecran. Pe iOS, tema întunecată va fi ceva mai neagră.

Cum poți activa dark mode pe WhatsApp, pe iOS și Android

Pentru a putea beneficia de noua opțiune, trebuie mai întâi să te asiguri că ai instalat cea mai recentă actualizare a aplicației.

În cazul în care deja folosești o temă întunecată, la nivel de sistem de operare, pe iOS 13 sau Android 10, aceasta se va aplica automat și pe aplicația de mesagerie.

Pe Android 9 sau versiuni anterioare, selectarea dark mode pe WhatsApp se face prin următorii pași:

  1. Apasă butonul cu cele trei puncte verticale din dreapta aplicației
  2. Apasă Setări
  3. Selectează Conversații
  4. În secțiunea Teme, selecteaz-o pe cea întunecată

Pe iOS, opțiunea nu poate fi folosită, cel puțin momentan, decât dacă folosești dark mode și la nivelul întregului sistem de operare.

Compania a anunțat că se află în plin proces de lansare a opțiunii. Astfel, dacă nu ai primit încă actualizarea, va mai trebui să aștepți câteva zile. Totuși, fii sigur că va ajunge și pe telefonul tău.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: