Cum a doborât Tesla toate recordurile și a trecut chiar și peste Volkswagen

Cum a doborât Tesla toate recordurile și a trecut chiar și peste Volkswagen

Tesla calcă accelerația în Europa și reușește să detroneze alți producători mari de pe continent precum Volkswagen.

E o chestiune de ani până când cota mașinilor electrice o va depăși pe cea a autoturismelor cu motoare clasice, susțin mulți specialiști. Iar direcția de la nivel mondial pare să le dea dreptate acestora. Mașinile electrice și cele hibride plug-in încep, încet-încet, să se impună.

Asta se vede pe piața din China, cea mai mare piață auto a lumii, dar și pe alte continente, precum America și Europa. Ani la rândul, piața auto din Europa a fost dominată de marii constructori de pe continent. Și e dominată și acum, dar numai când vine vorba de vehicule cu motoare pe benzină și motorină.

Pe partea de electrice, însă, europenii au fost bătuți de Tesla chiar la ei acasă. Cifrele de pe 2019 confirmă acest lucru.

Câte electrice s-au vândut în Europa și cum stau Tesla și Volkswagen

Cele mai mari piețe auto din Europa sunt Germania și Marea Britanie. Fiind vorba de volume mari, evident că au fost creșteri în 2019, atât pe zone electricelor, cât și pe zona de vehicule hibride plug-in. Dar trendul e întâlnit și la nivel european, nu numai în cele două țări.

Astfel, piața europeană a doborât toate recordurile posibile anul trecut, potrivit datelor centralizare de insideeevs.com.

În decembrie 2019, vânzările de autovehicule electrice și hibride plug-in au crescut cu 88%, față de aceeași lună a anului precedent. S-au vândut, în total, 77.248 de unități.

În total, pe tot parcursul anului, au fost înmatriculate 564,206 de autovehicule electrice și plug-in hibrid, o creștere uriașă, de 45% față de anul 2018. Cota de piață anuală a ajuns la 3,6%, din care 2,2% pentru mașini electrice. De remarcat și că anul trecut a fost primul în care electricele s-au vândut mai bine decât modelele hibrid plug-in.

Ce este, însă, interesant e că acest clasament nu e condus de giganții auto de pe continent, cum ar fi Volkswagen, ci de americanii de la Tesla. Compania lui Elon Musk e pe primul loc atunci când vine vorba de vânzările de electrice. E adevărat că Tesla face doar mașini electrice, dar nu înseamnă că producătorii locali n-au venit cu suficiente modele de acest fel. Deocamdată, însă, e posibil să fie ori prea scumpe, ori prea puțin eficiente din punct de vedere al autonomiei sau al puterii.

Tesla a vândut peste 100.000 de modele electrice, fiind primul producător auto care reușește această performanță anuală. Clasamentul e completat de Renault Zoe și de Nissan Leaf, după cum poți vedea în graficul de mai jos:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: