28 dec. 2020 | 11:00

Viitorul cinematografelor, din perspectiva lui Tom Hanks: ce se întâmplă cu marile francize

ACTUALITATE
Viitorul cinematografelor, din perspectiva lui Tom Hanks: ce se întâmplă cu marile francize

Tom Hanks este cel mai avid susținător al cinematografelor și, din perspectiva lui, acestea au toate șansele să supraviețuiască pandemiei de Covid-19.

Într-un interviu publicat de Variety, una dintre cele mai reprezentative vedete la Hollywood și-a expus opiniile legate de impactul pandemiei asupra industriei cinematografelor. În același context, a spus câteva cuvinte despre News of the World, noul său film. Nu a putut omite nici discuția globală despre serviciile de streaming.

„A fost o mare schimbare. Se apropia”, a spus Hanks, precizând că apariţia serviciilor de streaming le-a permis spectatorilor să privească filmele din confortul caselor. Pe de altă parte, actorul nu crede că ne confruntăm cu moartea permanentă a cinematografelor. „Vor mai exista cinematografele? Absolut, vor exista. În unele feluri, cred că proprietarii – odată ce le vor deschide – vor avea libertatea de a alege ce filme vor proiecta”, a spus Hanks.

O transformare legată de conținutul care va ajunge în cinematografe este inevitabilă, iar francizele cu buget mare precum cele de la Marvel au prioritate. „Marile evenimente de lansare vor face programul zilnic al cinematografelor”, afirmă Hanks.

Legat de noua se peliculă, el crede că s-ar putea să fie ultimul film lipsit de explozii și efecte vizuale spectaculoase care să ajungă în cinematografe. „News of the World ar putea fi ultimul film pentru adulţi despre oameni care spun lucruri interesante ce va fi redat pe un ecran mare undeva, pentru că, după asta, pentru a asigura prezenţa spectatorilor, vom avea universul Marvel şi tot felul de francize”.

În final, locul francizelor va fi în cinematografe, în timp ce filmele cu buget mic își vor găsi o gazdă confortabilă în serviciile de streaming. „Cred că vor fi o mulţime de filme care vor fi difuzate doar în streaming şi cred că va fi bine să le vezi aşa, deoarece vor fi de fapt construite şi realizate pentru televizorul cu ecran lat destul de bun de la domiciliu”. Filmul „News of the World”, regizat de Paul Greengrass, cu Tom Hanks în rol principal, este disponibil la nivel internaţional pe Netflix.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele