VIDEO – iPhone 12 și 12 Pro, în primul test de rezistență la trânte: o să tot schimbi spatele de sticlă

<span class='highlight-word'>VIDEO</span> – iPhone 12 și 12 Pro, în primul test de rezistență la trânte: o să tot schimbi spatele de sticlă

Odată cu seria de terminale iPhone 12, Apple a început să-și protejeze smartphone-urile cu un material intitulat Ceramic Shield. Acum, aflăm cât este de rezisten cu adevărat.

Dacă vroiai să-ți cumperi un iPhone 12 sau iPhone 12 Pro în speranța că va fi mai rezistent la trânte decât orice alt terminal Apple din ultimul deceniu, ar fi bine să vezi clipul de mai jos.

În prezentările oficiale, cei de la Apple s-au lăudat cu entuziasm în ceea ce privește gradul de rezistență al noilor telefoane. În conferința de lansare au insistat pe faptul că acesta este cel mai mare salt în față când vine vorba de durabilitatea unui iPhone. Într-o manieră aproape suspectă, oficialii gigantului din Cupertino au insistat pe faptul că iPhone 12 este de 4 ori mai rezistent la trânte comparativ cu vechile modele.

În mod previzibil, din momentul în care noile iPhone 12 și iPhone 12 Pro au ajuns în magazine, mai mulți utilizatori s-au grăbit să le dea de pământ. Astfel de clipuri devin ușor virale și, deși s-ar putea să ți se facă pielea găinii când cineva distruge un smartphone scump de dragul vizualizărilor pe YouTube, este puțin probabil să nu se realizeze în continuare.

După cum vei vedea și în clipul de mai jos, este foarte important de reținut că noul Ceramic Shield protejează doar fața telefonului. Pe spate, ai în continuare o sticlă nu foarte specială, una care se sparge cu ușurință. Tot ca detalii legate de construcție, este important de știu că iPhone 12 are marginea din aluminiu, în timp ce versiunile Pro folosesc oțel inoxidabil.

Din cauza diferențelor de construcție și gradul de rezistență este diferit. Ca un detaliu drăguț, ecranul frontal se ascunde un pic în ramă. Astfel, oțelul și aluminiul amortizează un pic trântele. Una peste alta, partea din față se sparge greu, dar spatele este foarte sensibil. Din acest motiv, ar fi bine să-ți iei o husă imediat după o eventuală achiziție. Nu merită neglijat nici faptul că, în SUA, costă 280 de dolari înlocuirea ecranului la iPhone 12 și iPhone 12 Pro.

Citește și: