Țara în care iPhone 12 se vinde ”ca pe vremuri”: care este diferența în Franța, față de restul lumii

Țara în care iPhone 12 se vinde ”ca pe vremuri”: care este diferența în Franța, față de restul lumii

Apple a stârnit mai multe controverse la nivel global când a decis să vândă iPhone 12 fără căști și încărcător la priză. Se pare totuși că există o excepție de la regulă.

Noua serie de terminale Apple este cea mai scumpă din toate timpurile. În momentul în care gigantul din Cupertino a decis să scoată din cutia noului tău smartphone încărcătorul la priză și căștile EarPods cu Lightning, brusc, te-a forțat să faci o investiție adițională de vreo 50 de euro. Dacă te încântă ideea de încărcarea wireless cu MagSafe, mai dai vreo 45 de euro pe gadgetul cu pricina și alți 20 pe încărcătorul la priză. O adevărată afacere.

Francezii se pare că sunt totuși mai deștepți decât în restul lumii. În țara lui Macron, există o lege cât se poate de clară în ceea ce privește comercializarea smartphone-urilor. Nici un telefon nu are voie să se vândă fără căști în pachet. Motivul din spatele acestei restricții are legătură cu persoanele cu dizabilități sau diverse forme de handicap.

apple iPhone 12

În teorie, ar fi trebuit să existe ceva similar și în alte țări ale mapamondului, dar nu s-a gândit nimeni că cineva va fi atât de mârlan încât să facă economie la căști. Indiferent cât sunt sau nu de slabe calitativ sau de proaste din prisma experienței audio, acestea au devenit un standard în industrie de mai bine de un deceniu, până la Apple.

Ascunzându-se în spatele ideii de protecție a mediului, compania condusă de Tim Cook câștigă vreo 50 de euro în plus la fiecare telefon. Nu de alta, dar cel puțin încărcătorul de priză trebuie să ți-l cumperi. Chiar și dacă ai mai avut iPhone înainte, este improbabil să ai un încărcător cu USB-C, de care ai nevoie pentru cablul din cutia la iPhone 12 sau 12 Pro. Ca idee, nici în Franța nu mai ai încărcător la priză în cutia noului iPhone, dar căștile îți sunt servite într-o cutie separată care se livrează împreună cu telefonul.

Citește și: