24 aug. 2020 | 19:10

VIDEO În doar 5 minute, acest film de scurtmetraj îți arată un viitor extrem de trist

ACTUALITATE
VIDEO În doar 5 minute, acest film de scurtmetraj îți arată un viitor extrem de trist

Cât de departe suntem de acest tip de viitor? De fapt, suntem mult mai aproape decât am putea crede.

“Change Return” este un film de animație realizat de producătorul de filme Robert Findlay și are doar 5 minute. Inspirat de viziunea suprarealistă a unui animal care utilizează un tonomat, “Change Return” al lui Robert Findlay portretizează o lume distopică în care oamenii trăiesc în subteran și sunt serviți de roboți cu fețe zâmbitoare. Vrei să vezi, nu-i așa?

Prin povestea unui om înfometat, care încearcă să supraviețuiască în această lume nouă, animația de 5 de minute a lui Findlay descrie o imagine vie a unui viitor în care tehnologia poate repara orice (chiar și porci fără membre). Totul cu un preț.

Asta e tot ce trebuie să știi ca să vrei să-l vezi. Încă o notă impresionantă este dată de faptul că filmul a fost făcut în mod independent de un singur creator.

Cum a ajuns la idee?

“Citesc adesea articole despre animale care se adaptează vieții orașelor și am început să mă întreb dacă un animal ar putea învăța să folosească un tonomat”, explică Findlay.

„Am considerat că acest scenariu ar avea unele componente interesante, cum ar fi interacțiunea dintre om, animal și mașinărie, și compasiunea lor una față de cealaltă, fie reale, fie programate. Când m-am gândit la această poveste, am putut să văd clar lumea descrisă astfel și am vrut să văd acest lucru realizat”.

Creat în timpul liber, “Change Return” combină desenele 2D manuale cu animația 3D, deși estetica nu pare deosebit de inventivă sau inovatoare, la o primă vedere.

Filmul animat poate fi văzut pe platforma Vimeo. E descris astfel: „Într-un oraș subteran, unde serviciile precum asistența medicală și aplicarea legii sunt delegate distribuitoarelor automate locale, un bărbat găsește o modalitate vicleană de a cumpăra o masă ieftină”.

Findlay se află acum în etapele inițiale ale creării unui alt film de scurtmetraj, deși de data aceasta speră să obțină finanțare.