Acest scurtmetraj spectaculos îți arată cum s-a format Universul

Există multe ipoteze legate de modul în care s-a format Universul, iar cea mai populară dintre ele este surprinsă într-un scurt metraj postat de curând pe YouTube.

Cu cât îmbătrânești mai mult, cu atât îți dai seama cât de insignifiant ești la scară planetară și în raport cu marele Univers al lucrurilor. Asta nu înseamnă că trebuie să te bucuri mai puțin de micile bucurii ale vieții, dar este spectaculos să înțelegi că prezența oamenilor pe pământ reprezintă un capitol infim din evoluția planetei, a galaxiei din care face parte Pământul și a întregului Univers.

Pentru a evidenția modul în care s-a creat Universul, un pasionat de editare video a creat clipul de mai sus în format time lapse. Clipul este realizat de John Boswell și arată impresionant. Fiecare secundă surprinde acțiunea de pe parcursul a 22 de milioane de ani. Intitulat ”Timelapse of the entire Universe” clipul se încadrează în aproape 11 minute și este înfățișat ca o călătorie.

Cum era de așteptat, totul pleacă de la Big Bang și se oprește în prezent. În tot acest timp, Boswell încearcă să te ajute să înțelegi câteva principii de fizică, să-ți dai seama cum s-au format primele stele, galaxiile, găurile negre și fenomenul de supernova. În ceea ce privește istoria sistemului nostru solar, aceasta începe după aproximativ șase minute, odată cu apariția Soarelui și formarea planetelor ce gravitează în jurul său. Umanitatea este o fracțiune de secundă.

În cazul în care vrei să le explici celor mici cum s-a format Universul și nu au timp să se uite la serialul Cosmos, aceasta s-ar putea să fie cea mai eficientă și informativă soluție. În trecut, Boswell a mai postat pe canalul său de YouTube melodysheep o serie stufoasă de clipuri informative, majoritatea în jurul activității din spațiu cu citate din Neil deGrasse Tyson și Carl Sagan pe coloana sonoră. Unul dintre clipurile sale folosește distribuția din Stranger Things.

22:00 12.03.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video