VIDEO Disney World, mai terifiant ca niciodată: reclama care îți ridică părul pe mână

VIDEO Disney World, mai terifiant ca niciodată: reclama care îți ridică părul pe mână

Unul dintre cele mai mari parcuri de distracție din lume s-a deschis în pandemie. Pentru promovarea măsurilor de siguranță, Disney World are un trailer de la care îți crește tensiunea.

Dacă ai fost vreodată curios ce înseamnă distopic sau la ce realitate s-a referit George Orwell în 1984, uită-te la clipul de mai jos. În loc să-ți ofere un sentiment de siguranță sau relaxare, măștile și vizierele angajaților nu fac decât să te liniștească. Nu pare că mergi să te distrezi acolo, ci că te joci la loto cu șansa ta de îmbolnăvire.

În teorie, clipul ilustrează normalitatea post-pandemie. Îți arată că s-au luat o serie stufoasă de măsuri ca tu să fii liniștit și în siguranță. Cadrele cu angajați care poartă măști sau viziere, chiar și dacă ești prea relaxat în ceea ce privește pandemia, tot te stresează un pic.

Ca pachetul de tensiune să fie complet, locul este în continuare prezentat ca fiind cel mai magic de pe Pământ. În contextul în care Florida are cea mai mare densitate de bolnavi de metru pătrat din lume, iar dacă percepi statul ca țară este pe locul patru la nivel global după numărul de îmbolnăviri, nu îmi dau seama cine se grăbește să meargă la Disney World.

Într-o singură zi, Florida a înregistrat 10.000 de cazuri noi de Coronavirus, într-o țară în care experții sunt de părere că se identifică doar 10% dintre bolnavi din cauza lipsei testelor.

Revenind însă la clip, cei de la Disney, dincolo de faptul că-ți vor banii, fac o treabă foarte bună în a apela la coarda sensibilă. Trailerul include secvențe cu atracții goale din parc care își așteaptă vizitatorii. În final, nu este exclus să vedem numeroase astfel de clipuri în viitorul apropiat, mai ales de la companii cu bugete generoase. Nu de alta, dar aceasta este noua normalitate.

Citește și: