VIDEO Dacia electrică e aici! Primele imagini cu modelul Spring

VIDEO Dacia electrică e aici! Primele imagini cu modelul Spring

Renault s-a ținut de cuvânt și a venit la început de primăvară cu primul model de Dacia electrică. Hai să vezi cum arată modelul Spring.

Renault a tot amânat lansarea primului model de Dacia electrică. A vorbit în repetate rânduri despre electrificarea gamei de automobile, dar a făcut-o până acum doar la marca Renault. Adică marca franceză a grupului.

Așteptarea a luat, însă, sfârșit. Pe 3 martie, Dacia a prezentat pe pagina de Facebook primul model de Dacia electrică. Se numește Dacia Spring și din imagini se poate observa că e vorba de un model compact.

Renault a prezentat primul model de Dacia electrică

Primele imagini cu Dacia electrică au venit chiar pe pagina de Facebook a constructorului autohton. Producătorul susține că e vorba de un model r-EV-olution, un automobil electric ce poartă numele de Spring. Sigla este aceeași, dar detaliile de design sunt schimbate față de ce ai acum pe modelele Dacia.

Cel mai probabil, Dacia a ales să-și prezinte mașina pe Facebook pentru că Salonul Auto de la Geneva a fost anulat din cauza coronavirus. Renault n-a mai așteptat până la Salonul Auto de la Paris și a prezentat primul model electric al gamei Dacia pe rețelele de socializare.

Nu se știe deocamdată unde va fi produs acest model, dar e posibil ca el să fie lansat pe piață chiar anul viitor. Cel mai probabil, va intra în producția de serie în toamnă și va fi construit pe platforma Renault dedicată acestui tip de vehicul. Detalii despre prima Dacie electrică nu există deocamdată. Nu știm ce autonomie va avea.

Dar există speculații legate de preț. Cel mai probabil, Dacia Spring va costa undeva la 15.000 de euro, așa cum anunța Renault la începutul anului.

La cum arată în imagini, Dacia Spring e un model compact, care se poate strecura ușor prin oraș. Ar putea concura cu alte modele similare precum Volkswagen e-UP şi Skoda Citigo.