Dacia electrică, pierdută pe traseu. Mașina atât de așteptată de români, blocată înainte de a ieși pe piață

Dacia electrică, pierdută pe traseu. Mașina atât de așteptată de români, blocată înainte de a ieși pe piață

Renault ar fi fost la un pas să prezinte conceptul noului model de Dacia electrică. Dar planurile au fost date puțin peste cap.

Renault a confirmat că în următoarea perioadă va apărea pe piață și primul model electric de la Dacia. Întrebarea nu e dacă, ci când – după cum insistau reprezentanții constructorului auto. E o perioadă în care toți marii producători sunt presați să vină cu modele care să respecte normele de poluare.

Dacia electrică e luată în calcul de multă vreme și trebuia să fie prezentat publicului și conceptul.

Numai că planurile au fost date peste cap din cauza coronavirus. Isteria creată la nivel internațional a dus la anularea Salonului Auto de la Geneva, acolo unde trebuie prezentat conceptul.

Dacia electrică, schimbare de planuri

Salonul Auto de la Geneva, acolo unde toți marii producători își prezintă noile modele, a fost anulat din cauza coronavirus. Evenimentul ar fi trebuit să debuteze pe 5 martie, dar organizatorii au luat decizia să-l anuleze.

Acolo ar fi trebuit să prezinte și Renault conceptul noului model de Dacia electrică. Ar fi de așteptat, așadar, ca această prezentare să apară mai târziu. Poate undeva în toamnă, la Salonul Auto de la Paris. Sau poate că, până atunci, va fi dezvăluit chiar modelul de serie.

Nu există, însă, indicii legate de țara unde se va fabrica primul model de Dacia electrică. La uzina de la Mioveni nu există platforme dedicate acestor modele. Renault ar putea alege, de exemplu, uzina din Maroc.

Renault a anunţat, în cadrul unei conferințe de presă, că va lansa în 2021 primul model electric de la constructorul autohton. Pentru început, constructorul se concentrează pe gama Renault. Chiar anul acesta, va fi lansat modelul Twingo Electric, dar în 2021 va urma Dacia „Urban City Car”.

Analizând datele din piață de la acest moment, ar fi logic ca și primul model electric de la Dacia să fie tot unul accesibil. Cel mai probabil, nu va sări de 20.000 de euro, pentru ca modelul să rămână competitiv în fața altor producători care au intrat de multă vreme pe zona asta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: