VIDEO Cum a arătat fabrica Dacia în ziua în care angajații au revenit la lucru

VIDEO Cum a arătat fabrica Dacia în ziua în care angajații au revenit la lucru

Angajații uzinei Dacia din Mioveni și-au reluat activitatea pe timp de pandemie, dar asta înseamnă că trebuie să respecte anumite condiții stricte la locul de muncă.

Angajații uzinei au intrat în șomaj tehnic la jumătatea lunii martie. Acum, o parte dintre aceștia au revenit la muncă după ce sindicaliştii au semnat un acord privind reluarea activităţii pe bază de voluntariat, săptămâna trecută.

Totuși, activitatea nu se desfășoară în mod obișnuit, pentru că toți angajații trebuie să respecte regulile impuse, pentru evitarea răspândirii noului virus. Pe lângă faptul că toți angajații trebuie să poarte măști și mănuși, aceștia sunt obligați să respecte distanța socială a locul de muncă din uzina Dacia.

 

De asemenea, compania s-a asigurat că angajații nu intră în contact nici în pauze. Astfel, în cantină au fost montate panouri transparente pe mijlocul mesei, dar și între chuivetele de la toaletă. În plus, la mesele de ședință din cadrul uzinei Dacia jumătate dintre locuri rămân neocupate.

„Aceste măsuri vizează diferite etape de lucru. Traseul între domiciliu și locul de muncă, de la accesul în autobuz, până la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industrială, respectă distanța socială. La sosire, angajaților li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice. Accesul în interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă și de distanță socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajații poartă măști de protecție”, spune compania.

Când se va relua producția la uzina Dacia

Pe 21 aprilie activitatea pe platforma industrială a fost reluată doar parțial: la Uzina Mecanica și Șasiuri (Motoare, Cutii de Viteze, Șasiuri, Aluminiu, Logistică) și la Uzina Vehicule, în departamentul Presaj, spune compania.

În luna martie, liderul sindicatului Ion Iordache anunța că 14.000 de angajați Dacia intră în șomaj tehnic și, în această perioadă, vor primi doar 85% din salariu. Inițial, compania a anunțat întreruperea activității până la data de 5 aprilie. Ulterior, a prelungit termenul până pe 4 mai, când va fi reluată propriu-zis construcția de mașini.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: