11 sept. 2020 | 06:00

VIDEO Ce crede Donald Trump despre coronavirus, de fapt: o nouă carte dezvăluie adevărul la care nu te aștepți

ACTUALITATE
VIDEO Ce crede Donald Trump despre coronavirus, de fapt: o nouă carte dezvăluie adevărul la care nu te aștepți

După câteva luni în care s-a ascuns după deget în ceea ce privește pericolul pandemiei asupra poporului american, noi înregistrări cu Donald Trump dezvăluie ce crede cu adevărat despre infecțiile cu Covid-19.

Cu mai puțin de două luni înaintea alegerilor prezindețiale din SUA, Donald Trump se confruntă cu un nou scandal medicatic. Spre deosebire însă de momentele în care a putut dezminți anumite informații care ”au scăpat” de la Casa Albă, de această dată, există înregistrări audio cu vocea președintelui american.

Încă din luna martie a acestui an, Donald Trump recunoștea nu doar gravitatea situației cu care urmau să se confrunte americanii, dar și motivul pentru care a mințit populația din SUA. Totul a avut legătură cu evitarea creării de panică în rândul oamenilor. Aceasta este concluzia la care poți ajunge și tu dacă asculți noi înregistrări audio ale unor interviuri pe care Trump le-a susținut cu jurnalistul Bob Woodward.

Aceleași înregistrări, pe lângă multe alte discuții între cei doi, stau la baza unei noi cărți care urmează să fie publicată de Bob Woodward. ”Am vrut mereu să diminuez. Încă fac acest lucru pentru că nu vreau să creez panică”, a spus Trump, potrivit unor extrase din carte publicate de cotidianul Washington Post. Înregistrări audio ale interviurilor publicate în carte sunt disponibile pe site-ul postului CNN, dar o mostră relevantă din acele discuții o poți asculta mai jos în reportajul difuzat la TV de postul de televiziune.

Încă din luna februarie, se pare că Trump știa foarte bine cât de ușor se răspândește virusul și cât de periculos este de fapt, chiar dacă pe parcursul mai multor luni a respins cu îndârjire ideea purtării unei măști de protecție. ”Se transmite prin aer”, a spus Trump. ”Este mai puternic decât prin atingere. Ai posibilitatea să nu atingi lucruri. Ok? Dar aerul, doar respiri şi aşa s-a transmite. Deci, este foarte dificil. Este foarte delicat. De asemenea, este mai periculos decât gripa”, a afirmat șeful de la Casa Albă în înregistrările audio ajunse online.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele