20 ian. 2020 | 17:29

Vestea despre WhatsApp înainte să dispară de pe aceste telefoane

ACTUALITATE
Vestea despre WhatsApp înainte să dispară de pe aceste telefoane

Din când în când, WhatsApp mai taie suportul anumitor telefoane. Înainte să facă asta, din nou, 2020 a venit și cu o veste impresionantă despre aplicația de mesagerie.

WhatsApp e un serviciu deținut de Facebook și recent a ajuns la o cifră impresionantă: cinci miliarde de instalări pe Android. Aici intră și pre-instalările pe telefoane, cum s-a întâmplat în cazul unui parteneriat cu Samsung. Chiar și așa, e o performanță. Înainte de această aplicație, Facebook a ajuns la același număr de instalări (și rețeaua socială s-a bucurat de parteneriate pentru pre-instalare).

În afară de cele două, Google domină tot. Asta pentru că, dată fiind natura parteneriatului cu producătorii de telefoane, serviciile sale trebuie să fie pre-instalate. În prezent, WhatsApp este folosită de peste un miliard de persoane lunar în peste 180 de țări.

Telefoane care nu vor mai avea WhatsApp

Dacă pe un telefon cu Android din ultimii trei – patru ani e cam dificil să rămâi fără acces la WhatsApp, nu același lucru se poate spune despre o serie de telefoane. De la 1 februarie, aplicația nu va mai funcționa pe acestea. Aici intră telefoanele care au o versiune mai veche de Android 2.3, telefoane Apple cu iOS mai vechi de versiunea 9 și toate telefoanele cu Windows (Phone sau 10 Mobile).

WhatsApp susține că face asta din când în când, deoarece trebuie să se concentreze mai mult pe viitor decât pe ce-a fost în trecut. Astfel, telefoanele vechi nu mai oferă aceeași calitate a experienței de utilizare și, implicit, compania nu mai vrea să ofere suport pentru acestea. Totodată, numărul utilizatorilor e extrem de mic pe acestea în comparație cu ce are pe versiuni mai noi de Android sau iOS.

Prin ceva similar au trecut și utilizatorii de Windows 7. Microsoft a oprit, oficial, suportul pentru acest sistem de operare. Asta înseamnă că sunt computere de uz casnic sau profesional care sunt acum mai vulnerabile atacurilor cibernetice.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele