Veste proastă de la specialiști: multă lume va fi expusă la virus ani de zile de aici încolo

Veste proastă de la specialiști: multă lume va fi expusă la virus ani de zile de aici încolo

Toată lumea se concentrează în acest moment pe dezvoltarea unui vaccin împotriva noului tip de virus și punerea lui pe piață. Numai că se uită un aspect extrem de important.

Cercetătorii din toată lumea se concentrează pentru a veni pe piață cu un vaccin care să se dovedească eficient în imunizarea populației în fața noului tip de virus. Există speranțe de la câțiva producători, ceea ce-i face pe mulți să creadă că un vaccin va fi comercializat la sfârșitul anului sau pe la începutul anului viitor.

Este o veste bună, desigur, dar trebuie luate în calcul mai multe aspecte. Statele dezvoltate au făcut deja precomenzi de sute de milioane de doze de vaccin. SUA și Europa, spre exemplu, au pus deja banii jos pentru companii despre care cred că vor veni cu rezultate. Numai că populația lumii e de ordinul miliardelor.

Dacă producția nu accelerează extrem de rapid, atunci nu se vor găsi suficiente doze de vaccin ca să ajungă la toată lumea. Și ar putea dura ani de zile până când vaccinul va ajunge în toate colțurile lumii.

Mare parte din populație va fi expusă la virus ani de zile de aici încolo

India anunță că analizează în prezent autorizarea de urgenţă a unui vaccin împotriva noului coronavirus, în special pntru vârstnici şi persoane care lucrează în medii foarte riscante, în condiţiile în care numărul infecţiilor din ţară a depăşit 4,75 de milioane, spunea ministrul Sănătății.

”India analizează autorizarea de urgenţă a vaccinării împotriva Covid-19. Dacă va exista un consens, am putea să luăm decizia, în special în cazul persoanelor vârstnice şi a oamenilor care lucrează în medii cu risc ridicat”, a declarat ministrul Sănătăţii, Harsh Vardhan.

În acest context, însă, director executiv al Institutului Serum din India, unul dintre cei mai mari producători de vaccinuri, crede că vaccinarea populației globale nu se va face rapid. Unii vor profita imediat, dar alții mai trebuie să aștepte până în 2024.

„Va dura patru până la cinci ani până când toată lumea va primi vaccinul pe această planetă”, a spus Poonawalla.

Estimarea ar fi lumea ar avea nevoie de 15 miliarde de doze, adică aproximativ dublu față de populația Planetei.

Compania din India este cel mai mare producător de vaccinuri din lume ca volum, producând anual 1,5 miliarde de doze de vaccinuri pentru a fi utilizate în peste 170 de țări pentru a proteja împotriva multor boli infecțioase, cum ar fi poliomielita, rujeola și gripa. În privința noului tip de virus există, de asemenea, progrese.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: