Veste de ultimă oră de la BNR: toți românii trebuie să știe de această schimbare

Veste de ultimă oră de la BNR: toți românii trebuie să știe de această schimbare

Banca Națională a României a venit cu un anunț important. Dacă îți făceai griji cu privire la situația economică din România, e posibil ca această veste să te ajute.

Leonardo Badea, viceguvernator BNR, a spus că PIB-ul trimestrial ar putea creşte în următoarele trei luni. Totodată, ipoteza unei reveniri economice în perioada iulie – septembrie se confirmă. Trebuie să ții cont însă că evoluţia se află în strânsă legătură cu cea medicală.

„Trebuie văzut că avem în acest moment o natură temporară a şocului pandemic, iar contracţia activităţii economice din anul curent se va reflecta preponderent în evoluţia componentei ciclice cu un impact mai moderat asupra dinamicii PIB-ului potenţial”, a spus Badea, citat de Mediafax.

„Ulterior declinului semnificativ al PIB-ului real, care s-a înregistrat în trimestrul doi din 2020, este preconizat, cel puţin din punctul meu de vedere, să înregistreze o rată trimestrială pozitivă. […] Eu anticipez intrarea deviaţiei PIB-ul în teritoriu negativ în T2/2020 cu întârziere de un trimestru faţă de partenerii externi, pe seama contracţiei atât a cererii interne, cât şi a cererii externe. Se remarcă impulsul de atenuare a scăderii activitatii economice imprimat de configuraţia contraciclică a politicii monetare şi fiscale.”
Leonardo Badea, viceguvernator BNR

Veste bună și pentru cei care au aplicat la IMM Invest

Independent de vestea dată de BNR, Banca Transilvania susține că a aprobat 4.160 de credite firmelor care au aplicat în cadrul IMM Invest, conform StartupCafe. Astfel, din totalul celor 21 de bănci partenere în programul de sprijin, BT a aprobat aproape 36% din dosarele depuse de firmele mici și mijlocii (IMM) solicitante.

Din totalul dosarelor aprobate, banca susține că a trimis la FNGCIMM 4.054 de cereri. Totodată, suma aprobată de BT este de 1,76 miliarde lei. Iar Banca Transilvania a alocat 1.234 de angajați care să se ocupe de dosarele pentru IMM Invest.

În fine, mai merită menționat că cele 21 de bănci participante în programul IMM Invest au aprobat firmelor solicitante 11.589 de credite. Volumul finanțării garantate este de peste 10,2 miliarde de lei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: