Prima companie finanțată prin IMM Invest: cât s-a împrumutat și ce va face cu banii

Prima companie finanțată prin IMM Invest: cât s-a împrumutat și ce va face cu banii

Guvernul le-a promis firmelor afectate de pandemie că le va ajuta să obțină credite garantate de stat. Programul se numește IMM Invest, iar primii bani s-au acordat deja.

Programul IMM Invest le permite companiilor afectate de criza coronavirus să ia credite garantate de stat în proporție de până la 90%. Și doritori au fost destui. Prima companie care a accesat un astfel de credit se numește Rexton Group Ploiești. E primul contract semnat în cadrul programului IMM Invest.

Banca Românească e instituția bancară care a acordat banii: un împrumut în valoare de 1,48 de milioane de lei. Banii vor fi investiți în producţia de măşti şi combinezoane de protecţie.

Prima companie care s-a împrumutat prin IMM Invest

Compania Rexton Group din Ploieşti a primit un credit de investiţii în valoare de 1,48 milioane lei şi o linie de credit pentru finanţarea capitalului de lucru de un milion lei de la Banca Românească, acesta fiind primul contract semnat în cadrul programului IMM Invest.

Firma va demara producţia de măşti, combinezoane de protectie şi alte echipamente specializate, necesare în criza medicală de acum.

“Avem doar un Plan A pentru fabrica noastră – mergem mai departe, ne adaptăm şi nu ne oprim. Programul IMM INVEST ne ajută în egală măsură să creăm încă 15 locuri noi de muncă, să ne stabilim o tintă pentru cifra de afaceri din acest an la nivelul anului 2019 şi să contribuim cu produse critice în lupta împotriva efectelor din planul sănătăţii publice a pandemiei cu COVID-19. Investiţiile pe care le vom face vor fi direcţionate spre utilaje moderne capabile să realizeze cusături fără aţă – pe principiul încălzirii locale prin emitere de sunete de înaltă frecvenţă – şi în echipamente moderne de croit cu laser. Nu în ultimul rând, linia de credit pentru finanţarea capitalului de lucru va asigura aprovizionarea cu materii prime necesare procesului de producţie, plata salariilor şi a taxelor”, a afirmat Victor Purţuc, Directorul General al Rexton Grup

Mai multe bănci au acceptat să aloce împrumuturi prin programul IMM Invest, iar în cazul Banca Românească – plafonul este de 340 de milioane de lei din plafonul total al garanţiilor alocate de stat, prin intermediul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN).

Valoarea maximă a creditelor acordate prin acest program este de până la 10 milioane de lei pentru investiţii şi până la 5 milioane de lei pentru capital de lucru. Autorităţile estimează că peste 40.000 de IMM -uri vor accesa finanţări şi vor fi salvate cel puţin 500.000 de locuri de muncă.

”România este singura ţară din Uniunea Europeană care are aprobată schema de ajutor de stat cu garanţii în nume şi cont stat de până la 90%, iar dobânda, comisionul de risc şi comisionul de garantare sunt 0”, a declarat Dumitru Nancu, Directorul General al FNGCIMM

Interesul e destul de mare: în prima săptămână au fost depuse nu mai puțin de 54.872 de cereri, dintr-un total de 67.433 solicitări înscrise în aplicaţia www.imminvest.ro, iar un număr de 25.675 solicitări ale IMM -urilor au fost transmise la bănci pentru aprobarea acordului de finantare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: