Vârful epidemiei în România, prevăzut de americani: când ar fi cele mai multe decese

Vârful epidemiei în România, prevăzut de americani: când ar fi cele mai multe decese

Nimeni nu poate spune cu exactitate când va fi, de fapt, vârful epidemiei, însă acest institut din SUA vine cu o estimare pentru România.

Institutul de Metrică și Evaluare a Sănătății (IHME) din Seattle, Washington se ocupă cu cercetarea în domeniul statisticilor globale de sănătate și evaluării impactului. Oamenii de știință au realizat o analiză a situației actuale din mai multe state, inclusiv din România, pe baza datelor oferite de autorități.

În funcție de acestea, IHME a realizat previziuni ale numărului total de decese dintr-o țară, ale perioadei de vârf a epidemiei, dar și legate de epuizarea resurselor de care dispun sistemele de sănătate din fiecare țară analizată.

Când se va atinge vârful epidemiei în România

Experții de aici vin cu o dată estimativă pentru când epidemia va atinge vârful la noi în țară. Aceștia spun că România va ajunge la vârful deceselor provocate de noul coronavirus în data de 13 aprilie. Astfel, în această zi, Institutul spune că se va ajunge la un bilanț estimat la 36 de morți doar în acea zi.

Deși vârful epidemiei va fi atins în 13 aprilie, nici perioada dinainte și după nu va fi una lejeră la noi în țară. Potrivit estimărilor IHME, în intervalul 10-16 aprilie, numărul deceselor zilnice ar putea să se situeze în jurul valorii de 30-35.

Mai avem o estimare care vine de la Bogdan Micu, fost antreprenor care lucrează acum la Guvern: face parte din echipa care se ocupă de achiziițiile de echipamente sanitare în această perioadă. Potrivit acestuia vârful (cazuri în spital și carantină cu simptome grave) va începe cam pe 7-9 aprilie și va dura pana în 15 mai. În această perioadă, în România am avea cam 35-40 de decese pe zi.

Concluziile lui Bogdan Micu arată că România va învinge epidemia de coronavirus abia la 1 iulie. Vestea proastă e că, potrivit acestor previziuni matematice, în țara noastră se vor fi înregistrat, până la acea dată, 2.657 de decese.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: