23 iun. 2020 | 14:35

Unde vor românii să se angajeze în plină criză: topul celor mai căutate companii

ACTUALITATE
Unde vor românii să se angajeze în plină criză: topul celor mai căutate companii

Pandemia a dat peste cap piața muncii, iar angajații și angajatorii s-au văzut nevoiți să se adapteze. După ce restricțiile au fost relaxate, căutarea de joburi a început din nou. Și anumiți angajatori sunt extrem de solicitați.

Piața muncii a fost nevoită să se reinventeze și să învețe din criza medicală. Angajații și-au schimbat comportamentul de lucru, iar angajatorii au căutat, de asemenea, să țină pasul. Odată cu relaxarea restricțiilor, cei pe care criza i-a prins fără un loc de muncă au reluat căutările. Un studiu realizat de Catalyst Solutions, denumit „Cei mai doriţi angajatori 2020”, arată cum se prezintă această piață în perioada febrarie-mai.

Analiza e realizată un eşantion de 19.281 respondenţi.

Unde vor românii să se angajeze în plină criză

Au contribuit la acest studiu doar persoane cu studii superioare, atât juniori, cât şi candidaţi cu experienţă din toată ţara, cu profil Business, IT&C, Inginerie, Ştiinţe Sociale şi Medical/Farma. Și iată care sunt și cei mai căutați angajatori.

Pentru al doilea an consecutiv, Continental ocupă primul loc în preferinţele respondeţilor acestui studiu – un angajator cu o prezenţă extinsă la nivel naţional şi o strategie complexă de comunicare a brandului de angajator.   În top se mai află și cei de la Oracle, dar și Microsoft.

Pe de altă parte, companiile din retail vin tare din urmă. Fie că e vorba de retaileri online sau de marile reţele de magazine, angajaţii acestor companii au rămas în linia întâi în ultimele luni asigurând accesul la bunurile de strictă necesitate.

Similar cu datele din 2018, păstrarea unui echilibru între viaţa personală şi cea profesională rămâne în continuare cel mai important obiectiv profesional în rândul candidaţilor.

În acelaşi timp, atingerea unui nivel salarial superior reprezintă al doilea cel mai menţionat obiectiv profesional pentru viitorii 3 ani. În ceea ce priveşte următoarele 3 obiective, acestea fac referire la procesele de dezvoltare şi creştere în carieră, aspecte care ar trebui sa fie evidenţiate de către angajatorii care susţin si încurajează programele de învăţare şi dezvoltare ale propriilor angajaţi.