10 iul. 2020 | 11:18

Unde și cum plătești taxa de pod de la Fetești când te duci la mare

AUTO
Unde și cum plătești taxa de pod de la Fetești când te duci la mare

În cazul în care vrei să te duci la mare și să profiți de litoralul românesc, trebuie să știi cum plătești rapid taxa de pod de la Fetești.

Cea mai bună veste, iar șoferii ar trebui să țină cont de asta, e că taxa de pod Fetești poate fi plătită la trecere, dar și prin SMS, la benzinării și chiar online. Cu toate acestea opțiuni, e de neînțeles de ce foarte multă lume preferă, în continuare, să plătească această taxă direct la trecere. Asta poate fi și o problemă, deoarece creează cozi foarte mari și timpi de așteptare ridicați pentru toți ceilalți.

Când vine vorba de plată prin SMS, Digi | RCS-RDS are, de exemplu, un sistem foarte simplu. De fapt, îți oferă numeroase opțiuni și pentru alte plăți.

Unde plătești taxa de pod de la Fetești fără să stai la coadă?

taxa pod fetesti cernavoda

Cum ziceam de opțiunea de la Digi | RCS-RDS, plata prin SMS – indiferent de operator – e cea mai simplă. Tot ce trebuie să faci este să trimiți un mesaj SMS la 7577, indiferent de operatorul la care ești. Mesajul trebuie să conțină numărul de înmatriculare și categoria autovehiculului. Astfel, taxa este calculată în funcție de tipul autovehiculului.

După mesajul trimis inițial, vei primi înapoi un alt mesaj în care ți se cere confirmarea plății pentru acel număr de înmatriculare. Confirmi cu un alt mesaj „Da” și primești confirmarea de plată. Plata pentru taxa de pod Fetești prin SMS se poate face înainte de trecerea pe pod sau chiar după trecere, în termen de 24 de ore.

Astfel, poți să trimiți SMS chiar de pe plajă în timp ce bei o bere rece.  Valabilitatea taxei de pod Fetești este de 12 luni de la trimiterea mesajului. Dacă ai dat un SMS, dar te-ai răzgândit și nu ai mai luat mașina, e bine să știi că plata este valabilă un an de zile. De reținut: la întoarcere trebuie să plătești din nou.

Când vine vorba de plătă online, ce trebuie să faci este să intri pe site-ul taxadepod.roapoi selectezi câte treceri vrei și modalitatea de plată (card bancar, ordin de de plată sau plata direct la bancă).

Mai ai și opțiunea de-a plăti taxa când oprești la benzinărie să alimentezi. Poți achita taxa de pod Fetești-Cernavodă la benzinăriile OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Șocar. Astfel, taxa poate fi achitată înainte de trecere, dar și după, până la ora 24 a zilei următoare. Dacă cumva ai omis să plătești taxa prin SMS, online sau la benzinărie, îți rămâne să stai la coadă și să plătești cash.