Un virus modificat ar putea combate unele tipuri de cancer avansat

Un virus modificat ar putea combate unele tipuri de cancer avansat

Oamenii de știință au explorat mult timp utilizarea virusurilor pentru combaterea cancerului, dar acest lucru nu funcționează bine pentru tipurile de cancer metastatic. Totuși, ar putea exista o soluție în acest sens.

O echipă de cercetători de la Case Western Reserve and Emory a modificat adenovirusul uman pentru a crea o „armă stealth” împotriva cancerelor metastatice. Mutațiile și modificările proteinelor reduc șansele ca sistemul imunitar să dezactiveze virusul sau să îl blocheze.

Această tehnică ar putea vindeca mai multe tipuri de cancer în stadiu avansat

Astfel, abordarea nu numai că ar fi mai sigură, ci ar scuti medicii de a fi nevoiți să livreze virusuri direct la locurile tumorale și ar putea trata mai mult decât simpla tumoră principală. Ar putea fi reprelucrată pentru diferite tipuri de cancer și ar putea include chiar gene și proteine ​​care favorizează imunitatea împotriva cancerului.

Lucrarea este încă în stadiu de cercetare și nu ar fi încă un remediu sigur. Testele au eliminat tumorile la unii șoareci cu celule de cancer pulmonar, dar numai 35% au fost vindecați.

Ar putea trece mult timp până când vor exista aplicații practice pe oameni, dacă această metodă va avansa. Chiar și așa, acest lucru indică un viitor în care medicii ar putea cel puțin încetini cancerul în stadiul avansat și ar putea câștiga timp prețios pentru a salva un pacient în stadiu terminal.

De asemenea, recent, oamenii de știință israelieni tocmai au făcut o descoperire majoră în cercetarea cancerului, spunând că au eliminat cu succes celulele canceroase la șoareci datorită tehnologiei câștigătoare a Premiului Nobel.

Sistemul de editare genetică CRISPR Cas-9 permite experților să facă modificări clare ale ADN-ului, prin laser. Jennifer Doudna și Emmanuelle Charpentier au câștigat Premiul Nobel pentru Chimie pentru descoperirile lor incredibile din acest an.

Și acum, datorită sistemului lor, oamenii de știință ai Universității din Tel Aviv au reușit să trateze cancerul la animale, conform profesorului Dan Peer a cărui lucrare a fost făcută publică în revista Science Advances.

 

 

Citește și:
Etichete: