Un robot sexual ar putea fi cel mai bun „partener” pentru persoanele vârstnice și singure (și nu așa cum te gândești)

Un robot sexual ar putea fi cel mai bun partener pentru persoanele vârstnice și singure (și nu așa cum te gândești)

Pentru a oferi companie persoanelor în vârstă care stau singure în lockdown, bioeticianul Facultății de Medicină a Universității din Washington, Nancy Jecker, sugerează dezvoltarea unui nou tip de robot.

Cetățenii în vârstă pot duce o viață mai izolată, din cauza dizabilităților fizice și în special acum a pandemiei COVID-19. În locul interacțiunii umane, relatează The Seattle Times, Jecker susține că roboții ar putea oferi compania socială și sexuală care lipsește din viața lor. Ar fi o abordare mai “umană” de a privi astfel de roboți.

Cum ar ajuta un astfel de robot

Jecker a publicat recent un articol în Journal of Medical Ethics, în care susține că oferirea de companie persoanelor în vârstă este o chestiune de demnitate personală și umană.

Ea spune că un nou tip de robot care are grijă de vârstnici atât din punct de vedere sexual, cât și emoțional – ținându-se de mână, de exemplu, sau purtând conversații – ar putea face bătrânii mai puțin singuri și i-ar putea ajuta să treacă peste anumite perioade mai dificile.

„Proiectarea și comercializarea roboților sexuali pentru persoanele în vârstă și cu dizabilități ar reprezenta o schimbare mare față de practica actuală”, a scris Jecker în cercetarea sa. „Motivul pentru a face acest lucru este de a susține demnitatea umană și de a lua în serios necesitățile celor a căror sexualitate este diminuată de handicap sau izolare”, adaugă ea.

Există diverse modalități prin care un companion robot ar putea depăși abilitățile afective ale oamenilor, spune Jecker, aceștia oferind asistență, răbdare, fără a judeca și fiind condescendenți.

„E vorba de probleme de demnitate umană”, a declarat Jecker pentru Times. „Capacitatea de a fi activ din punct de vedere sexual la orice vârstă se referă la capacitatea ta de a avea o viață normală. Nu doar pentru a supraviețui, ci pentru a avea un trai bun. Relațiile de orice fel sunt o chestiune de demnitate umană”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: