01 apr. 2020 | 08:00

Un IT-ist român cu al său start-up au devenit vedete peste noapte, datorită Pokemon Go

ACTUALITATE
Un IT-ist român cu al său start-up au devenit vedete peste noapte, datorită Pokemon Go

O companie de tip start-up cofondată de un român a devenit proprietate Niantic. Acesta din urmă este gigantul care se află în spatele Pokemon Go și Harry Potter: Wizards Unite.

Pe parcursul zilei de marți, Niantic a finalizat procesul de achiziție al 6D.ai . Această colaborare s-ar putea reflecta în experiențe media spectaculoase pentru utilizatori, în contextul în care firmulița proaspăt tranzacționată are o vastă expertiză în domeniul realității augmentate.

Firma 6D.ai a fost fondată în urmă cu aproximativ 3 ani de către Victor Prisăcariu și australianul Matt Miesnieks. Din 2017 și până în prezent, oamenii au fost optimiști că se vor întâmpla lucruri bune pentru cea mai mare parte a angajaților, dar mai ales pentru fondatori. Ca referință, acest start-up este unul care activează în Oxford și San Francisco.

În contextul în care tranzacția a fost finalizată în perioada coronavirus, românul a făcut mai multe declarații pentru StartUpCafe.ro. Aflat în UK, unde trăiește de ani buni, Victor a transmis un mesaj pentru antreprenorii români, în momentele acestea dificile cauzate de pandemia coronavirus COVID-19. „Economia își va reveni, asa că e bine să stea acasa acum și să se pregătească pentru ceea ce va urma cand coronavirusul va trece”, a declarat, pentru StartupCafe.ro, Victor Prisăcariu, ca mesaj pentru comunitatea de antreprenori IT din România.

Marea Britanie este departe de a se afla într-o situație optimistă din pricina îmbolnăvirilor cu coronavirus. În Regatul Unit s-au înregistrat 22.141 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus COVID-19, iar în România, 2.245 de cazuri, conform datelor centralizate până la data de 31 martie 2020 pe site-ul Worldometer.

„Deocamdată, îmi mențin pozitia de associate professor la Oxford și devin chief scientist la Niantic, la Londra. Asta îmi va lua tot timpul liber. Nu cred că va fi timp de altceva în următorii ani. Ne bucurăm să ne alăturam Niantic, iar ca ceea ce vom realiza în continuare va ajunge în mâinile a milioane de utilizatori”, a mai declarat antreprenorul român, pentru StartupCafe.ro, în legătură cu achiziția 6D.ai de către Niantic. Cum s-a mai întâmplat în cazul câtorva monezi spectaculoase, banii falși un

„Pentru cei care joacă astăzi vor veni experiențe de realitate augmentată pe care le vor iubi și mai mult, iar pentru dezvoltatorii noștri, o platformă inovatoare prin care să dea viață vizunii lor AR. Imaginați-vă că, în același timp, toți oamenii vor putea să experimenteze habitatele Pokémon din lumea reală sau să vadă dragoni care zboară pe cer și aterizează pe clădiri în timp real. Imaginați-vă personajele noastre preferate conducându-ne într-un tur al orașului sau prieteni care lasă note personale pentru alții, pentru a le găsi mai târziu. Acestea sunt doar câteva exemple ale experiențelor pe care le va putea aduce tehnologia de mapping AR. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu echipa 6D.ai”, spun cei de la Niantic.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele