UE forțează Apple să schimbe cel mai enervant lucru de pe iPhone

UE forțează Apple să schimbe cel mai enervant lucru de pe iPhone

UE se implică mai tare și vrea o anumită standardizare pentru producătorii de telefoane. De fapt, singurii vizați par cei de la Apple.

Uniunea Europeană vrea reguli mai dure pe continent pentru companiile care activează aici. Indiferent de domeniu, Bruxellesul caută să impună reglementări pe piață care să vină, în primul rând, în sprijinul cetățenilor UE.

Oficialii europeni cred marile companii, în speciale cele din zona tech, nu prea trebuie lăsate să-și facă de cap pe aici.

Ultima mișcare în această direcție se referă la un standard comun pentru porturi și încărcătoare pentru telefoane și alte dispozitive. Iar în vizor se află, în primul rând, americanii de la Apple. Cei care dau impresia că mesajul nu a ajuns și la ei.

UE forțează Apple

Uniunea Europeană îi încurajează pe producătorii de telefoane să aibă același tip de încărcătoarea, cu porturi similare pentru dispozitivele pe care le livrează europenilor. Apple pare, însă, că a ignorat mesajul. Așa că a fost nevoie de intervenția Parlamentului European.

Eurodeputații au votat, într-o proporție covârșitoare, să notifice Comisia Europeană, organismul european care vine cu legile, să adopte noi reglementări în acest sens. Până în vara acestui an, legea ar putea trece.

E vorba de porturile standard USB-C, folosite pentru încărcarea diverselor dispozitive, începând cu telefoanele. Producătorii care rulează pe Android s-au conformat deja, dar Apple se încăpățânează să nu respecte aceste propuneri. Apple folosește USB-C doar pentru laptopurile Macbook Pro și pe noile tablete iPad Pro.

Modelele iPhone vin tot cu portul de încărcare Lighting. Americanii sunt presați acum să se alinieze la aceleași standarde, dacă mai vor să fie lăsați să vândă telefoane pe teritoriul UE. Se dorește ca cetățenii europeni să nu mai cumpere încărcătoare separate pentru fiecare dispozitiv pe care-l folosesc.

Iar reglementarea s-ar putea duce și mai departe. Europarlamentarii ar vrea un standard comun și pentru încărcarea wireless, de vreme ce majoritatea producătorilor chiar se pregătesc să renunțe la cabluri.

În apărarea sa, Apple a susținut întotdeauna că folosește alte adaptoare tocmai pentru a proteja utilizatorul. Americanii insistă că, astfel, au control asupra furnizorilor cu care lucrează și se asigură că datele clienților nu-s în pericol și dispozitivele lor sunt protejate atunci când se încarcă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: