Cum se poate încheia relația lui Trump cu rețelele sociale: președintele american, luat în vizor

Cum se poate încheia relația lui Trump cu rețelele sociale: președintele american, luat în vizor

Președintele Americii, Donald Trump, are deseori răfuieli personale fie cu jurnaliștii care nu-s de acord cu politica lui, fie cu rețelele sociale. Bătălia pe care o poartă cu Twitter, spre exemplu, e departe de a se fi încheiat. Când se va întâmpla s-ar putea să nu fie cel mai bun final pentru Trump.

Trump e cunoscut drept un președinte excentric și care începe deseori diverse războaie și răfuieli personale. Ultimul dintre ele se referă la contul său de Twitter. Rețeaua socială i-a atras atenția că e posibil să fie dezinformat în cazul a două postări, iar asta l-a înfuriat pe liderul de la Casa Albă.

Liderul american a semnat un ordin executiv împotriva rețelelor sociale, dar postările sale au continuat în aceeași manieră. Recent, un clip urcat de Trump pe Twitter, ce se voia un fel de tribut adus lui George Floyd, a fost dat jos din cauza unor acuzații de încălcare a drepturilor de autor.

E un nou episod în lupta dintre Trump și Twitter și e posibil ca viitorul președintelui pe această rețea socială să fie pus sub semnul întrebării. Twitter recunoaște că ia în calcul inclusiv suspendarea contului.

Contul de Twitter al lui Trump ar avea zilele numărate

Un reprezentant Twitter admite că n-ar fi exclus ca reţeaua socială să suspende contul lui Donald Trump. Se va întâmpla acest lucru dacă postările liderului american vor continua să încalce regulile platformei.

„De fiecare dată când un tweet al unui utilizator este publicat şi ne este semnalat, îl examinăm conform regulilor noastre”, a spus directorul pentru strategia de politică publică a Twitter, Nick Picklesa, în cadrul unei audieri.

Pentru Trump ar fi o mare pierdere pentru că n-ar mai avea un mediu propice pentru a-și propaga mesajele. Contul său a adunat  81,7 milioane de abonaţi, el fiind astfel în top 10 urmăritori pe rețeaua lui Dorsey.  Și Twitter nu e singura rețea socială care l-a luat în vizor pe liderul american.

Printr-un comunicat oficial, Snapchat anunța recent că nu va mai promova conținutul postat de Donald Trump în aplicație. Schimbarea bruscă va face conținutul postat de pe contului președintelui SUA ca fiind semnificativ mai greu de găsit. Este important de reținut că nicio o postare a lui Trump nu va fi ștearsă, iar postările vor apărea în exact aceeași manieră pentru urmăritorii președintelui.

Penalizarea din Snapchat va face însă destul de improbabilă câștigarea de noi urmăritori.