22 mai 2020 | 13:03

Trump își arată inconștiența încă o dată: ce a anunțat liderul de la Casa Albă

CHESTII
Trump își arată inconștiența încă o dată: ce a anunțat liderul de la Casa Albă

Donald Trump e un lider excentric și s-a remarcat încă de la începutul mandatului prin declarații controversate. Iar opiniile sale legate de pandemia de coronavirus au făcut înconjurul planetei.

Donald Trump s-a declarat de la început sceptic în legătură cu pandemia de coronavirus. A fost contrazis de numeroși specialiști care i-au atras atenția că are opinii din afara sferei medicale și, mai mult, poate induce în eroare populația. America se confruntă cu sute de mii de cazuri de infectate și cu zeci de mii de morți, dar liderul de la Casa Albă pare că ignoră realitatea.

Acum, a revenit cu o declarație în stilul care l-a consacrat. A susținut că nu va mai închide țara în cazul în care apare al doilea val el epidemiei Covid-19. Mulți experți vorbesc despre acest scenariu, dar Trump îi sfidează de fiecare dată când are ocazia.

Inconștiența lui Trump iese la iveală din nou

Donald Trump nu respinge scenariul apariției unui al doilea val al pandemiei, dar susține că nu va mai închide țara. Practic, vrea să aplice modelul suedez la o scară mult mai largă, ținând cont că e vorba de o țară cu sute de milioane de locuitori.

„Vom stinge focarele, nu vom închide ţara, vom stinge focul. Fie că este vorba de tăciuni, fie că sunt flăcări, le vom stinge”, a spus Donald Trump, în timpul unei vizite la fabrica Ford din Michigan.

E o declarație venită în contextul în care restricțiile au fost relaxare în toate cele 50 de state americane. Experții, însă, sunt prudenți. Ei susțin că o relaxarea prea rapidă a măsurilor restrictive ar putea duce la un al doilea val de infectări în toamnă şi la iarnă. Trump, însă, are propriile opinii.

Mai mult, a refuzat să poarte mască de protecție în timpul vizitei, deși i s-a solicitat acest lucru.

„Nu am vrut să ofer presei plăcerea de a o vedea”, a spus Trump atunci când i s-a atras atenția asupra acestui lucru.