Trucuri Facebook Messenger: cum te autentifici cu Face ID sau Touch ID, să nu-ți vadă nimeni mesajele

Trucuri Facebook Messenger: cum te autentifici cu Face ID sau Touch ID, să nu-ți vadă nimeni mesajele

La aproximativ un an după ce a fost introdusă această funcție în WhatsApp, securitatea Facebook Messenger a fost sporită semnificativ printr-o actualizare recentă.

În contextul în care majoritatea conversațiilor se desfășoară online la ora actuală, este foarte important ca mesajele tale să fie în siguranță. Este îmbucurător să stai liniștit pentru că nu ți le poate vedea nimeni altcineva și, în același timp, tu ajung foarte ușor la ceea ce te interesează, datorită mecanismelor de autentificare biometrică.

Cea mai recentă versiune de Facebook Messenger include posibilitatea autentificării cu Face ID sau Touch ID. Practic, ca îți poți vedea mesajele sau ca cineva să-ți intre în Messenger are nevoie de fața sau degetul tău. Opțiunea cu pricina este intitulată App Lock, vine la pachet cu câțiva parametrii și a fost introdusă de ceva timp și în WhatsApp, o altă companie deținută de Facebook.

După o perioadă de teste și experimente, autentificarea biometrică din Facebook Messenger este disponibilă pentru toți utilizatorii aplicației care utilizează un iPhone sau iPad. La un moment dat, ar trebui să ajungă și pe Android, dar nu avem o promisiune fermă legată de date la care se va întâmpla acest lucru.

În orice caz, dacă vrei să-ți sporești securitatea conversațiilor din Messenger, acum ai această posibilitate. Este suficient să intri în aplicația de mobil și, din fereastra de dialog, să faci un tap în colțul din stânga sus, pentru a accesa partea de configurare a programului. Faci un tap pe Privacy sau Intimitate, în funcție de limba în care este afișat Messenger.

În noua fereastră, te interesează câmpul App Lock. Accesează-l printr-un tap. Bifează Require Face ID sau Touch ID în partea de sus a ecranului și definește cât de repede vrei să-ți ceară respectivul cod. Eu am optat pentru varianta instant – ”After I leave Messenger”. Poți alege și un minut, 15 minute sau o oră. Modificările intră în vigoare în timp real.

Securitate messenger

Citește și: