Trotinetele electrice, pe cale de dispariție: anunțul îngrijorător făcut de Lime

Trotinetele electrice, pe cale de dispariție: anunțul îngrijorător făcut de Lime

Lime este unul dintre cei mai importanți furnizori de trotinete electrice pentru închiriat de pe întregul mapamond. Asta nu înseamnă însă că le merge bine, după cum reiese din planurile companiei.

Lime este un serviciu care facilitează închirierea de trotinete electrice prin intermediul cardurilor de credit. Acesta este activ și pe piața din România, pe lângă multe alte orașe din diferite colțuri ale lumii. Din păcate, situația financiară a companiei este una foarte precară, având în vedere anunțurile din ultimele zile, legate de restructurări și retrageri din mai multe piețe de pe glob.

Afacerea cu trotinete se pare că nu mai este una foarte profitabilă, având în vedere că Lime a anunțat că iese din 12 piețe de pe glob. Doar în Statele Unite, compania va înceta să mai opereze în patru orașe importante, Atlanta, Phoenix, San Diego și San Atonio. În același timp, a anunțat că va ieși din Linz (Austria), din Bogota, Buenos Aires, Montevideo, Lima, Puerto Vallarta, Rio de Janeiro și Sao Paulo. Cu alte cuvinte, America Latină va fi cea mai afectată de această situație.

Dincolo de utilizatorii serviciului care vor avea de suferit, nici angajații companiei nu se află într-o situație foarte bună. Aproximativ 100 de angajați vor fi restructurați. Deși valoarea nu pare mare, raportându-te la Microsoft, Google sau Amazon, cele 100 de persoane reprezintă 14% din forța de muncă a Lime.

CEO-ul Lime speră că aceste schimbări vor ajuta compania să treacă pe profitabilitate și să devină sustenabilă în 2020. Ca referință, nicio companie care activează pe acest segment de piață nu este profitabilă, iar cei de la Lime speră că a lor va fi prima care să se laude cu această performanță.

Tot pentru a-și îndeplini visele de profitabilitate, Lime a desființat de curând LimePod, un serviciu de închiriat mașini electrice implementat în Seattle. În schimb, va introduce în mai multe țării posibilitatea închirierii nelimitate a trotinetelor electrice contra unui abonament lunar.