Trebuie să faci cadouri? Acest bot te va salva sezonul acesta de sărbători

Trebuie să faci cadouri? Acest bot te va salva sezonul acesta de sărbători

Numărul mare de șosete festive pe care le-ai primit în ultimii ani de sărbători demonstrează lipsa de globală imaginație atunci când vine vorba de cadouri. Ne putem descurca mai bine și o vom face, cu ajutorul GPT-3 al OpenAI.

cadouri esuate

Mai precis, poate ar trebui să încerci GiftGenius, un instrument la îndemână care pretinde că folosește modelul de limbaj GPT-3 pentru a recomanda cadouri potrivite chiar și pentru colegul ăla tăcut de la muncă despre care nu știe nimeni prea multe.

Cum folosești GiftGenius ca să găsești puțină inspirație?

Ca să primești cele mai bune recomandări, pur și simplu trebuie să descrii destinatarul cadoului cu ceva de genul “prietenul meu de la facultate care are 35 de ani, se bucură de fotografie și are un fiu de trei ani”, iar robotul va analiza cererea ta, urmând ca mai apoi să vină cu sugestii surprinzător de decente.

giftGenius

În acest exemplu, algoritmul a făcut recomandări pentru niște drone echipate cu aparat de fotografiat, precum și obiective DSLR “pentru a obține fotografii mai bune la evenimente sportive sau în aventuri de familie” și o carte foto.

giftGenius

Poți ajusta un glisor sub cererea ta pentru a primi sugestii mai creative sau mai puțin creative, iar articolele sunt toate disponibile pe Amazon. De asemenea, site-ul le împarte în secțiuni, fiecare corespunzând ideilor pe care GPT-3 le-a elaborat pe baza cererii tale.

GiftGenius este o implementare inteligentă a puternicului model lingvistic OpenAI și, în general, face o treabă bună de a oferi sugestii, deoarece premisa de lucru are sens.

Când descrii persoana pentru care faci cumpărături, menționezi lucruri despre cine este, iar acest lucru permite găsirea diverse sugestii pentru cadouri de care s-ar putea bucura.

Chiar și opțiunile “mai puțin creative” sunt utile – cum ar fi un coș de compost și un kit automat de irigare DIY pentru cineva căruia îi place grădinăritul – deoarece apar elemente pe care s-ar putea să nu le fi observat într-o căutare directă de cuvinte cheie direct pe Amazon sau un magazin web similar.

Ocazional, unele dintre articolele recomandate pot fi puțin ciudate, din cauza posibilelor asocieri de cuvinte, dar hei, cel puțin GiftGenius nu sugerează să oferi șosete.

La o încercare proprie, pe site a apărut mențiunea “Ne confruntăm cu volume foarte mari de solicitări, dacă nu funcționează, încercați din nou peste câteva ore”. Probabil din această cauză, nu am reușit încă să găsesc variante de cadouri pentru prieteni. Bine că mai e timp până la Crăciun.

Citește și:
Etichete: