Toate neclaritățile pe care le ai despre noul virus, lămurite de medici

Toate neclaritățile pe care le ai despre noul virus, lămurite de medici
Sursa foto: Ani Kolleshi / Unsplash

O nouă inițiativă îți oferă răspunsuri pentru o listă amplă întrebări pe care poate le ai și tu despre virusul căruia trebuie să-i facă față planeta.

Observatorul Român de Sănătate îți oferă o serie de sfaturi și informații bazate pe dovezi științifice și pe recomandările experților in sănătate publică, utile în perioada epidemiei de coronavirus. Răspunsurile vin din partea unei echipe de medici și experții, deci e important de știut că informațiile pe care le primești aici au o bază științifică.

Pe site-ul Observatorului Român de Sănătate, ai acces la răspunsurile pentru cele mai comune întrebări pe care le au oamenii despre noul coronavirus. Acestea sunt menite să te ajute să înțelegi cum se manifestă boala cauzată de noul virus, ce tratamente există sau nu există, dar și ce metode de prevenție ai la dispoziție. Pe lângă asta, există o categorie numită „mit și realitate”, de unde poți vedea ce informații pe care le-ai văzut în spațiul public sunt fake news.

Toate răspunsurile utile le poți găsi aici, pe site-ul oficial.

Cele mai utile întrebări și răspunsuri depsre coronavirus

Vei afla pe Observatorul Român de Sănătate că teoriile conspirației pe care le cred unele persoane nu sunt adevărate. De exemplu, ți se va confirma și aici că virusul provine dintr-o specie de lilieci din China și că zvonurile că a fost creat în laborator pornind de la HIV sunt complet false.

De asemenea, există și răspunsuri la întrebări de bun simț, de tipul: „Cât durează să te vindeci de coronavirus?”, „Există vaccin sau tratament pentru coronavirus?” sau posibilitatea vindecării cu ajutorul vitaminei C.

Aceasta este o campanie derulată de Ministerul Sănătății, Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Guvernului României și Departamentul pentru Situații de Urgență, realizată de Observatorul Român de Sănătate cu sprijinul Asociației Universităților de Medicină și Farmacie din România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: